Wilco Roelandse nieuwe voorzitter RvT Welzijnskwartier

Wilco Roelandse volgt per januari 2023 Wim Imthorn op als voorzitter van de Raad van Toezicht (RvT) van stichting Welzijnskwartier. Welzijnskwartier is de brede welzijnsorganisatie in de Duin- en Bollenstreek met 100 medewerkers, 350 vrijwilligers en opdrachtgevers in de hele regio.

Welzijnskwartier is erg blij met de komst van Wilco Roelandse (43). Wilco is plaatsvervangend afdelingshoofd Strategieontwikkeling, Control en Informatie bij het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Daarnaast heeft hij ruime ervaring opgedaan als toezichthouder bij stichting BESCAL in Lisse en het Northgo College in Noordwijk.

Inclusieve samenleving
Wilco Roelandse: “Ik zet me graag in voor de samenleving, in mijn werk en daarbuiten. Daarbij vind ik inclusiviteit enorm belangrijk. Welzijnskwartier is een organisatie die midden in de maatschappij staat en iedere dag opnieuw bouwt aan die inclusieve samenleving, in de wijken. Van sociale activiteiten tot de opvang van Oekraïners. En van kansen voor jongeren tot het beperken van uitval. Daar gaat mijn hart van kloppen. En daar wil ik mijn steentje aan bijdragen door samen met de RvT toe te zien hoe Welzijnskwartier invulling geeft aan haar maatschappelijke opgave.”

Gezonde organisatie
Het aftreden van Wim Imthorn komt niet als een verrassing: zijn maximale termijn zit erop. Wim: “Ik ben na de fusie van Welzijnskwartier in 2014 begonnen. Eerst in de Raad van bestuur en sinds de nieuwe stichtingsstructuur in 2021 als voorzitter van de RvT. Met plezier kijk ik terug op deze periode. Ik heb Welzijnskwartier aan alle kanten zien groeien. In mensen, opdrachtgevers en professionaliteit. Dat was ook nodig. Welzijnskwartier is overgegaan van een subsidierelatie met gemeenten naar een sociaalwerkorganisatie die meedoet in aanbestedingen waar ook grote landelijke organisaties op inschrijven. Om aanbestedingen te winnen, is een gezonde organisatie nodig. Dat is Welzijnskwartier op alle fronten. Dat bleek ook uit het verkrijgen van het keurmerk ‘Sterk Sociaalwerk’ in 2022. Ik ben er trots op dat ik toezicht mocht houden op de professionalseringsslag die directeur-bestuurder Gwen Spies met al haar mensen heeft gemaakt.”

Raad van Toezicht
De RvT is werkgever, sparringpartner en toezichthouder van de directeur-bestuurder. Zo stelt het de meerjarenstrategie, jaarplan, begroting, jaarverslag en jaarrekening vast. De leden van de RvT hebben op diverse terreinen expertise, zoals financiën, sociaal domein, bedrijfsvoering, bestuur, wetgeving en communicatie. Daarmee is alle kennis beschikbaar om met de directeur-bestuurder mee te denken over beleid en ontwikkeling van de organisatie. Naast Wim Imthorn treedt ook Antal Veldman na jarenlange inzet af als toezichthouder voor de portefeuille financiën. Zijn plaats wordt ingenomen door Tom Oostdam. Hiermee is de RvT van Welzijnskwartier weer compleet.

Dankjewel Wim Imthorn (L) en welkom Wilco Roelandse (R)