Alzheimer Café - Hulpmiddelen en Leervermogen bij dementie - 10 april

Op woensdag 10 april a.s. vindt er een bijeenkomst van het Alzheimer Café plaats in dienstencentrum Zwanenburg, Zwanenburgstraat 62 te Katwijk. Gastspreker van deze avond is Karlijn Muurling, zij is gespecialiseerd EDOMAH (ergotherapie bij ouderen met dementie én hun mantelzorger aan huis) ergotherapeut.


Iemand met dementie kan nieuwe dingen leren en ook vaardigheden die ze zijn vergeten opnieuw aanleren. Dat klinkt misschien verrassend, maar uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat dit kan. Door het stimuleren van het lerend vermogen kun je het leven met dementie een stuk leuker en nuttiger maken. Bij dementie worden hersencellen aangetast. Een EDOMAH opgeleide ergotherapeut vertelt hierover.

U bent van harte welkom vanaf 19.00 uur, het programma start om 19.30 uur. De bijeenkomst eindigt tussen 21.15 en 21.30 uur. Aanmelden is niet nodig en de toegang is gratis.   
  
Het Alzheimer Café Katwijk is een ontmoetingspunt voor patiënten, familieleden, hulpverleners, vrijwilligers en overige belangstellenden die meer willen weten over leven met dementie. Het Alzheimer Café Katwijk is een samenwerkingsverband tussen Curadomi, DSV, Topaz, Buurtzorg Katwijk, Welzijnskwartier en Alzheimer Nederland.   
  
Indien u meer informatie wilt, kunt u contact opnemen met Annelies van Paridon, Mantelzorgondersteuning Welzijnskwartier 071-4033323