Buurtcirkel nu ook in de Schelp

Begin 2019 is Rivierduinen gestart met de buurtcirkels in Hillegom, Katwijk en Leiden. Inmiddels hebben we in elke gemeente vaste bijeenkomsten met een klein clubje deelnemers die elke week bij elkaar komen. Naast de vaste bijeenkomsten zijn er ook al diverse uitjes en activiteiten ondernomen. Lijkt het je wat of wil je meer weten, lees vooral verder.

Voor wie en wat is de Buurtcirkel?

Mensen om je heen om op terug te vallen.

Ken je nog niet zoveel mensen in je buurt? Het lijkt je leuk om wat te gaan doen met anderen maar je weet niet hoe je dat moet aanpakken. Wil je iets voor een ander betekenen? Misschien is een Buurtcirkel dan iets voor jou. De Buurtcirkel is een intiatief waarin mensen die bij elkaar in de buurt wonen, op zich zelf wonen of willen gaan wonen met elkaar in contact worden gebracht. Het is een landelijk concept en het werkt! Wekelijks komen de deelnemers bij elkaar en kunnen op diverse manieren iets voor elkaar betekenen bijvoorbeeld hobby's delen, wandelen, ziekenhuisbezoek of gezellig met elkaar koken en/of eten. Elke deelnemer zet zijn eigen talenten in voor elkaar en vraagt hulp aan de groep als zaken niet zelfstandig lukken. Zo werk je samen als groep aan zelfredzaamheid en leer je ook nog nieuwe mensen in jouw buurt kennen.

Vaak bestaat een groep uit 8 tot 12 deelnemers en geef je met elkaar invulling aan de Buurtcirkel en wordt je bijgestaan door een vrijwilliger vaak uit dezelfde buurt. Daarnaast is er ook een coach aan verbonden die zowel de groep als de vrijwilliger ondersteunt vanaf de zijlijn.

Voor verdere informatie en aanmelden neem contact op met:

Jeannette Plaizier, buurtcirkelcoach

06-82125351

j.plaizier@rivierduinen.nl

www.buurtcirkel.nl