Informatieavond vrijwilligers Katwijk Rijd(t) Mee - 21 oktober

Katwijk Rijd(t) Mee zoekt enthousiaste vrijwillige chauffeurs en centralisten

Katwijk Rijd(t) Mee is dé nieuwe lokale vervoervoorziening voor mensen, die minder mobiel zijn, en actief mee willen doen in de samenleving. Katwijk Rijd(t) Mee biedt vervoer vóór en dóór inwoners van Katwijk. Behulpzame vrijwilligers verzorgen zowel de ritplanning als het vervoer en brengen met name ouderen binnen de gemeente met plezier naar de gewenste plaats van bestemming en weer naar huis.  


“We zien het aantal ritaanvragen dagelijks toenemen en zijn daarom hard op zoek naar vrijwilligers voor dit leuke en nuttige vrijwilligerswerk”, aldus Mariëlle Regeer van organisator Welzijnskwartier. 

 
Katwijk Rijd(t) Mee is afgelopen april gestart met haar dienstverlening. Midden in coronatijd waren er weinig ritaanvragen, maar sinds de zomer zien we de belangstelling flink toenemen. “We worden duidelijk steeds meer bekend”, vertelt Mariëlle Regeer, werkzaam als sociaal werker bij Katwijk Rijd(t) Mee. ”De ritaanvragen nemen dagelijks toe. Mensen willen er weer op uit nu het kan. Dat betekent dat we ook meer vrijwilligers nodig hebben om aan de vraag te kunnen voldoen“.  

“We zoeken mensen die minimaal een dagdeel per week beschikbaar zijn, en die het leuk vinden om samen met ons deze mooie nieuwe vervoersvoorziening verder te laten groeien. We zoeken vrijwilligers, die het fijn vinden om met mensen om te gaan. We vervoeren vooral ouderen, maar ook jongere mensen die minder mobiel zijn. We vervoeren geen rolstoelen. Het zijn vooral mensen voor wie het openbaar vervoer en eigen vervoer niet meer mogelijk is.” 
 
Persoonlijk contact maakt het verschil 
“Centraal staat het persoonlijke contact en de goede dienstverlening. Juist als vrijwilliger kun je het verschil maken. Vaak zie je klanten terug, bijvoorbeeld wanneer ze een vaste rit hebben naar het verpleeghuis om hun partner op te zoeken. Dan bouw je iets met elkaar op. We merken dat onze klanten die aandacht waarderen en blij zijn de chauffeurs. Er is inmiddels een vaste kern van chauffeurs en centralisten, die elkaar eens per kwartaal ontmoeten in het Vervoerscafé. Zij brengen hun (levens)ervaring in en denken met ons mee in deze pioniersfase. Zo’n nieuwe voorziening zet je niet zomaar op. We kunnen momenteel meer vrijwilligers gebruiken.” 
 
Kom naar de Informatiebijeenkomst voor nieuwe vrijwilligers 
Heb je interesse? Kom op donderdag 21 oktober tussen 19.00 en 21.00 uur in Huize Callao, aan de Callaoweg 1 in Katwijk. Onder het genot van een kopje koffie kun je vragen stellen en kennis maken met onze sociaal werkers.  
 
Kom gerust langs. Kun je niet de 21de, neem dan contact op met Mariëlle Regeer, 0613425147 of mail naar marielleregeer@welzijnskwartier.nl. Meer informatie: https://welzijnskwartier.nl/katwijkrijdtmee