Nieuw: plantenasiel in Katwijk

Stappers’ Stekkie plantenasiel 

In Katwijk a/d Rijn staat Stappers, wijkgebouw van Welzijnskwartier. Er worden diverse sportieve, creatieve en bovenal verbindende activiteiten aangeboden. Deze maand gaat er wat nieuws van start: Plantenasiel Stappers’ Stekkie.

Een plantenasiel is een plek waar mensen hun kamerplant heen brengen wanneer zij er vanaf willen. Dit kan zijn omdat er geen tijd meer is om voor de plant te zorgen, men er op uitgekeken is, bij een verhuizing, langdurige vakantie of een andere reden waardoor de planten de deur uit moeten.  

Deze planten worden gebracht naar het plantenasiel en verzorgd door vrijwilligers met groene vingers, waardoor de planten opfleuren en vervolgens gratis opgehaald kunnen worden door mensen met een kleine beurs. Een vrijwillige bijdrage mag ook gedaan worden, zodat het plantenasiel hiervan potgrond en andere benodigdheden kan aanschaffen. 

Sociaal werker Sanne Alblas vertelt; “Op deze manier dragen we bij aan een beter milieu, maken we mensen die het niet zo breed hebben blij met mooie planten én helpen we vrijwilligers aan een plek in de maatschappij waar zij tot bloei komen.”  

Planten inleveren of ophalen 
Wil jij kamerplanten komen halen of brengen bij Stappers? Dan ben je welkom op Louise de Colignylaan 61 in Katwijk. Maak hiervoor even een afspraak met Sanne Alblas; sannealblas@welzijnskwartier.nl.