Is er iemand die voor u zorgt? Vraag de blijk van waardering aan.

Is er iemand die voor u zorgt? Als u mantelzorg krijgt, kunt u hem/haar aanmelden voor een waardering. Deze 'Blijk van Waardering' is een bedrag van € 100 per zorgvrager (persoon die zorg ontvangt). Vraag dit voor 30 november 2019 aan. Met deze waardering wil de gemeente duidelijk maken dat mantelzorgers onmisbaar zijn in onze samenleving.


Aanvragen

U vraagt de blijk van waardering aan door onderstaand formulier in te vullen. Vul dit formulier samen met uw mantelzorger in.

vraag hier de blijk van waardering aan

Voor wie?

U mag de blijk van waardering aanvragen voor uw mantelzorger die onbetaald, in zijn/haar eigen tijd, zorg aan u verleent.

U moet voldoen aan de volgende voorwaarden voldoen om de blijk van waardering te krijgen:

U bent inwoner van de gemeente Katwijk (uw mantelzorger mag wel buiten de gemeente wonen).

Uw mantelzorger zorgt tenminste 8 uur per week en langer dan 3 maanden voor u.

Uw mantelzorger is geregistreerd bij Welzijnskwartier Mantelzorgondersteuning.

Is uw mantelzorger nog niet geregistreerd? Hij/zij kan zich aanmelden via Welzijnskwartier Mantelzorgondersteuning.

U mag maar 1 keer per jaar de waardering aanvragen. Heeft u meerdere mantelzorgers die u wilt bedanken? Verdeel dan zelf het bedrag van € 100,- onder deze mantelzorgers.

De 'Blijk van Waardering' is niet bedoeld voor huisgenoten die gebruikelijke zorg verlenen aan hun huisgenoten, zoals bijvoorbeeld stofzuigen, afwassen, de was doen enzovoort.

Uitbetaling

Na toetsing van uw aanvraag volgt een schriftelijke beslissing. Als uw aanvraag wordt goedgekeurd, krijgt u na 30 november 2019 €100 op uw rekening gestort.

Heeft u hulp nodig bij het invullen of toesturen? Mail dan mantelzorg@welzijnskwartier.nl.