Thema-avond 'Doelgroepen in het vrijwilligerswerk'

De afgelopen jaren signaleert het Welzijnskwartier Vrijwilligers Informatiepunt (VIP) een verandering in de aanmeldingen van nieuwe vrijwilligers. Vrijwilligersorganisatie krijgen steeds vaker aanmeldingen van aspirant vrijwilligers die door een zorgorganisaties of overheidsinstantie zijn doorgestuurd. Hoe ga je hier als organisatie eigenlijk mee om?

Tijdens de thema avond 'Doelgroepen in het vrijwilligerswerk' initiëren wij graag het gesprek tussen vrijwilligersorganisaties en deze 'doorverwijzers'.

De bijeenkomst richt zich op alle organisaties in de gemeente Katwijk waar vrijwilligers actief zijn. Van voetbalclub tot dierenweide en van zorginstelling tot Oranjevereniging. Het maakt niet uit of er 5 of 500 vrijwilligers zijn bij uw organisatie. We gaan graag samen opzoek naar manieren waarop doelgroep vrijwilligers een meerwaarde aan uw organisatie kunnen bieden.

Doelgroepen die worden doorverwezen zijn bijvoorbeeld: mensen uit de GGZ, langdurig werkelozen, statushouders of mensen met een fysieke/verstandelijke beperking. Wanneer je hier geen ervaring mee hebt kan dit afschrikken. Tijdens de avond zal er tijdens de verschillende workshops meer achtergrond informatie gegeven worden, maar ook handvatten voor de begeleiding van deze doelgroepen.
De workshops worden gegeven door de doorverwijzende instanties, hierdoor is er veel ruimte voor wederzijdse uitwisseling. Het doel is vrijwilligersorganisaties in de gemeente Katwijk in contact brengen met de instanties die 'nieuwe doelgroepen' doorverwijzen naar het vrijwilligerswerk.


Het workshop programma

  • Stichting Mee: Ervaringsworkshop licht verstandelijke beperking.
  • Wijkservicecentrum Binders: Vrijwilliger of bezoeker: contact is het sleutelwoord!
  • Welzijnskwartier Medelanders: In gesprek met een vluchteling
  • Platform gehandicapten: ervaringsworkshop slechtzienden
  • GGZ rivierduinen: Wat en wie hebben wij nodig?
  • Gemeente Katwijk : vrijwilligerswerk, een opstap naar werk
  • De Binnenvest: Wie is onze doelgroep eigenlijk?
  • De Brug: Weet welke kracht je in huis haalt!


Praktische info

datum: woensdag 5 juni 2019

tijdstip:van 19:00 tot 21:30

locatie:Rabobank (Rogstraat 2, 2224 TW Katwijk aan Zee)

Tussen 18:00 en 19:00 kan er meegegeten worden, aanmelden hiervoor kan tot 31 mei


Het Aanmelden

Lijkt het u leuk om ook te komen? Meldt u dan aan bij het Vrijwilligers Informatiepunt.
Dat kan via email op: vip@welzijnskwartier.nl of telefonisch op 071- 4033323. Meedoen is gratis!