Nieuwe online vacaturebank in Katwijk

doemeeinkatwijk.nl

 
Iets leuks doen, wekelijks zin om wat voor een ander te betekenen of juist hard op zoek naar vrijwilligers? Vanaf zaterdag 11 september is er een online vacaturebank voor vrijwilligerswerk in Katwijk geopend. Tientallen vrijwilligersklussen staan op doemeeinkatwijk.nl.

Heel makkelijk vrijwilligersvacatures vinden en aanbieden 
In Katwijk doet ruim 50% van de mensen vrijwilligerswerk.Toch staan er zo'n 200 vrijwilligersvacatures open. Vrijwilligerwerk is maatwerk. Zowel voor de vrijwilliger als voor de organisatie. Dit kan nu ook op de online vacaturebank. De plek waar je makkelijk kunt zoeken op alle soorten vrijwilligerswerk en hoeveel tijd je hierin wilt steken. Zo wordt meedoen heel gemakkelijk! 

Hoe werkt het? 
In één oogopslag zie je wat de vrijwilligersfunctie inhoudt en wat er van je wordt verwacht. Met één druk op de knop meld je je aan. Je zit dan nog aan niets vast, maar een enthousiast vrijwilliger van de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. 

Wie zitten er achter doemeeinkatwijk.nl? 
Welzijnskwartier biedt sinds 2020 online het overzicht van activiteiten in jouw wijk en buurt. Met lokale partners vullen en beheren we www.doemeeinkatwijk.nl. Met als doel de gemeente Katwijk net even mooier en leefbaarder te maken. Zeker voor degene voor wie 'meedoen in de samenleving' niet altijd vanzelfsprekend is. 

Unieke vacaturebank 
Gemeente Katwijk is de eerste gemeente die op één online platform de vacaturebank combineert met het activiteitenaanbod. In samenwerking met Cultuur en Sportstimulering Nederland bouwen we dagelijks aan het platform. Hierdoor hebben inwoners en aanbieden op één plek toegang tot heel veel activiteiten en vrijwilligersfuncties.  

Welzijnskwartier is erg blij met deze samenwerking en de nieuwe functionaliteit. 'Stel iemand wil wat leuks doen op de donderdagochtend, maar er zijn op dat moment geen relevante activiteiten dan wordt iemand op het idee gebracht om ergens vrijwilligerswerk te doen. Net zo leuk!' Gwen Spies, directeur bestuurder Welzijnskwartier, 
 
Doe Mee Weken 

De vacaturebank is op het juiste moment geopend, namelijk tijdens de Doe Mee Weken.  
Iedereen wil ertoe doen, zinvol bezig zijn, anderen ontmoeten en erbij horen. Tijdens de ‘Doe Mee weken’ staat dit centraal. De seizoensopening (Doe Mee Markt) en de speciale thema's zijn de aanleiding voor gemeente Katwijk en Welzijnskwartier om met de campagne 'Doe Mee Weken' de activiteiten van diverse lokale partners, clubs en verenigingen in het zonnetje te zetten. 
 
6 september t/m 11 oktober 2021 de volgende thema's op het programma: 
Week van lezen en schrijven 
Nationale Sportweek 
Burendag 
Week tegen eenzaamheid 
Week van de toegankelijkheid 
Coming out day 

Kijk voor alle activiteiten rondom deze thema's op: www.doemeeinkatwijk.nl

Doe Mee Weken 2021