Bijeenkomst rouw bij levend verlies

Op dinsdag 17 januari van 19.30– 21.00 (inloop vanaf 19.00) organiseert Welzijnskwartier een bijeenkomst over ‘rouw bij levend verlies’ in Tripodia, Hoornesplein 155 Katwijk. Inwoners van gemeente Katwijk die hier mee te maken hebben, zoals mantelzorgers, zijn van harte welkom.

Levend Verlies kun je ervaren op allerlei gebieden. Bijvoorbeeld wanneer jij of een dierbare kanker krijgt, wanneer je voor een ouder zorgt met dementie, als jij of je partner een psychiatrische aandoening krijgt of wanneer je door een ongeluk levenslang beperkt blijft. Wanneer je kind een chronische aandoening of beperking heeft. Mantelzorgers hebben, vaak onbewust, hiermee te maken. Je kunt dan (onbewust) gevoelens van rouw ervaren; rouw om het leven, om de mogelijkheden die voorbijgegaan zijn en je veranderde toekomstdromen.

Tijdens deze bijeenkomst vertelt Dineke Ooms, Rouw en verliesbegeleider, meer over dit onderwerp. We staan stil bij wat rouw voor ieder van ons betekent. Hoe kunnen we meer veerkracht ontwikkelen, zodat er meer balans kan zijn tussen draaglast en draagkracht. Uiteraard zal er ruimte zijn om ervaringen met elkaar uit te wisselen.

Wilt u zich aanmelden voor de bijeenkomst? Stuur een mail aan mantelzorg@welzijnskwartier.nl of bel tijdens kantooruren naar de frontoffice van Welzijnskwartier op 071-4033323. De bijeenkomst is gratis.