Mantelzorgen, je hoeft het niet alleen te doen: Workshop Eigen Kracht

Katwijk heeft veel mensen die mantelzorgen. Een groot deel van hen heeft het gevoel er alleen voor te staan en draagt veel op de schouders. In de praktijk blijkt dat er vaak meer mensen zijn die kunnen meedenken en meedoen dan zorgvragers en hun mantelzorgers denken. Stichting Eigen Kracht Centrale heeft bijna 25 jaar ervaring met het ondersteunen van mantelzorgers hierbij. Deze ochtend zullen zij deze ervaringen delen.

Stichting Eigen Kracht geven veel voorbeelden uit de praktijk: hoe betrekken we meer mensen en wat levert dit op? Zij laten zien hoe het helpt om uit te gaan van positieve gezondheid en hoe belangrijk informele netwerken (familie, vrienden, buren, collega’s) zijn. Er worden hele praktische handvatten gegeven om die netwerken te betrekken, zodat er steun komt voor de mantelzorgers.

Het wordt een informatieve, inspirerende ochtend waarbij voldoende tijd is om met elkaar in gesprek te gaan en samen te ontdekken wat er mogelijk is! De locatie voor deze ochtend is de Jonkmanzaal, De Burgt te Rijnsburg – Burgemeester Koomansplein1. De inloop is 28 mei om 10.00 uur, het programma is van 10.15 tot 12.15 uur. 
 
Omdat er een beperkt aantal plekken beschikbaar zijn is aanmelden verplicht, dus wees er snel bij! Aanmelden kan je doen door een mail te sturen naar mantelzorg@welzijnskwartier.nl