Smaakmakers, een mooi begin van het nieuwe jeugdwerk seizoen!

Op maandag 9 september jl. organiseerde Welzijnskwartier: Smaakmakers in de kerk, een kijkje in de keuken van het jeugdwerk. Negen verschillende projecten uit kerken van Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg gaven een kijkje in de keuken van hun jeugdwerk. Zij presenteerden tijdens het keuzemenu hun verfrissende nieuwe initiatieven, gebruikten hun jarenlange ervaring voor een training en/of vertelden de ins en outs van hun goed lopende activiteiten.

Buurtcentrum de Schelp, voorheen het Staekelvier en later Jeugdhuis de Donk, was afgelopen maandag het podium van maar liefst 9 projecten uit verschillende kerken van KRV. In verschillende ruimtes werden workshops afgewisseld met presentaties en groepsgesprekken. Alles had als doel kerkleden te inspireren op het gebied van jongerenwerk, en het uitwisselen van kennis en kunde.

Bezoeker van Smaakmakers vertelt enthousiast: 'Wat was dit weer een top-avond. Ik hoorde het meer mensen zeggen dat dit soort avonden echt heel belangrijk zijn. Anders ontmoeten we elkaar niet en blijven we allemaal druk in onze eigen gemeente. Leuke dingen gehoord, leuke ideeën opgedaan. Inspirerende verhalen gehoord.'

In totaal waren er bijna 40 mensen aanwezig uit 13 verschillende kerkgenootschappen. Een inspirerend begin van kerkseizoen 2019-2020!

Meer foto's van deze avond kun je terugvinden op Facebook.