Het A-team gaat weer starten

Sporten, Bewegen en ontmoeten is belangrijk voor iedereen. Voor iemand met autisme kan dit lastig zijn, maar kan het een groot en belangrijk verschil maken in zijn/haar leven. Gebleken is dat de doelgroep met autisme sinds de Corona pandemie nog meer moeite heeft met het vinden van een passende (beweeg) activiteit. Daarom gaat Welzijnskwartier het A-team weer heropstarten.

Weerbaarheid & acceptatie
Jongeren met autisme (8-16 jaar) kunnen bij het A-Team wekelijks kennismaken met verschillende soorten sport. Dit kan 1 op 1, of ni groepsvorm. Hiermee wordt een stuk weerbaarheid en acceptatie opgebouwd. Sporten kunnen o.a. zijn: atletiek, bootcamp, yoga, etc. Dit alles om ooit misschien de stap te kunnen maken naar een regulier of passend beweegaanbod. 

Praktische informatie
Woon je in de gemeente Katwijk en ben je benieuwd naar het A-team. Heb jij autisme of ken jij iemand voor wie deze beweegactiviteit geschikt zou kunnen zijn. Laat dit dan weten via Jeffreydrost@welzijnskwartier.nl of neem contact op via 06-57882682.
Bij genoeg aanmeldingen kan de activiteit worden ingepland.

Let op: van ouders en begeleiders wordt een actieve rol verwacht in de organisatie van de activiteit. Ouders en/of begeleiders dienen altijd aanwezig te zijn.