Handige Maaltijdservice in Katwijk

Bezorging koelverse maaltijden

Voor bewoners in Katwijk die zelf niet meer kunnen koken, biedt Welzijnskwartier de Maaltijdservice Katwijk. Vrijwillige bezorgers brengen koelvers maaltijden van Eetgemak, waar nodig tot in de koelkast. Bij afnemers die wat extra steun kunnen gebruiken, kan Welzijnskwartier snel contact leggen met ouderenadviseurs of hulpverleners van het Wijkteam.  

Wat we leveren 

De maaltijden worden koelvers (in de koelkast) bezorgd op dinsdag- en vrijdagochtend tussen 8:30 en 10:00 uur. Het gaat om een voor-, hoofd en nagerecht voor de komende 3 à 4 dagen, dat eenvoudig opgewarmd kan worden wanneer het uitkomt. De bezorgers leveren de menulijsten voor de komende weken, die zij (ingevuld) weer meenemen wanneer ze de volgende keer met maaltijden langskomen. De kosten bedragen € 6,50 per maaltijd. In de volksmond wordt de Maaltijdservice Katwijk ook wel tafeltje-dekje genoemd.

Extra service
Naast de service van het bezorgen, hebben de vrijwillige bezorgers ook oog en een luisterend oor voor hoe het met de afnemers gaat. Dat is een groep mensen waar (gezien de ouderdom) snel meer mee aan de hand kan zijn. De vrijwilligers hebben handvatten om signalen op te vangen en via sociaal werkers bespreekbaar te maken. Daarmee kan escalatie van problemen voorkomen worden.

Meer informatie
Voor aanvullende informatie neemt u contact op met Welzijnskwartier via tel. 071-4033323 of bekijk hier meer informatie:

Bekijk de Maaltijdservice Katwijk