Sportpark de Krom kleurt oranje tijdens Koningsspelen 2022

Eén groot oranje feest!

Op vrijdag 22 april waren de Koningsspelen, de grootste kindersportdag van Nederland. Door de coronamaatregelen konden de afgelopen 2 jaar niet plaats vinden op het sportpark en werd het feest op een andere manier georganiseerd. Voor de 10e editie nam Welzijnskwartier de organisatie van de Koningsspelen in de gemeente Katwijk voor haar rekening en werd het één groot oranje feest!

Op sportpark De Krom deden bij 2000 kinderen mee vanuit 22 verschillende basisscholen uit Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg. Alle kinderen kregen twee workshops aangeboden, die gegeven werden door sportverenigingen, cultuurverenigingen en sportaanbieders uit de regio. Zo konden de deelnemende kinderen uit groep 6, 7 en 8 kennis maken met verschillende sportieve en culturele workshops.

De feestelijke opening  van de Koningsspelen werden geopend door sportwethouder Adger van Helden en daarna nam Julian de leiding. Julian liet 2000 kinderen bewegen door de Fit Top10 te dansen (het liedje dat hoort bij de Koningsspelen).  

Kortom:
Een fantastische dag voor de kinderen, vrijwilligers, workshopaanbieders, verenigingen en natuurlijk ook voor Welzijnskwartier!
 

Een groepje meiden in Oranje op een sportveld.