“Omgaan met veranderd gedrag door dementie”

Op woensdag 8 februari a.s. vindt een bijeenkomst van het Alzheimer Café plaats in dienstencentrum Zwanenburg, Zwanenburgstraat 62 te Katwijk. Quirine Slik, psychologe bij Topaz Overduin is te gast om te vertellen over veranderend gedrag bij dementie en hoe hier mee om te gaan.

Menselijk gedrag kan veranderen ten gevolge van dementie. Een patiënt kan afstandelijker worden en in zichzelf gekeerd raken. Of juist veel aanhankelijker worden en meer behoefte krijgen aan veiligheid en intimiteit. Ook het contact wat je samen hebt kan daardoor veranderen. Om samen te leven en voor elkaar te zorgen is het als naaste soms nodig om je aan te passen. Psychologe Quirine Slik gaat deze avond in op deze veranderingen in gedrag bij dementie en geeft handreikingen om met elkaar in contact te blijven.

Alzheimer Café Katwijk is een ontmoetingspunt voor patiënten, familieleden, hulpverleners, vrijwilligers en overige belangstellenden die meer willen weten over leven met dementie. U bent welkom vanaf 19.00 uur en het programma start om 19.30 uur. De bijeenkomst eindigt tussen 21.15 en 21.30 uur.

Aanmelden is niet nodig en de toegang is gratis. Het Alzheimer Café Katwijk is een samenwerkingsverband tussen Curadomi, DSV, GGZ Duin en Bollenstreek, Topaz, Welzijnskwartier, Marente en Alzheimer Nederland.

Indien u meer informatie wilt, kunt u contact opnemen met Annelies van Paridon, Welzijnskwartier Katwijk tel. 071-4033323