Lions Katwijk schenkt fietsen aan gevluchte Oekraïners in het Heerenhuys

In september 2022 heeft Lions Katwijk haar jaarlijks golftoernooi gehouden om geld in te zamelen voor verschillende goede doelen. Eén van deze doelen is de opvanglocatie Oekrainse Vluchtelingen in Katwijk - Het Heerenhuys. In samenwerking met fietsenmaker Frans Luyten heeft Lions Katwijk afgelopen vrijdag vijf fietsen gedoneerd aan de bewoners van Het Heerenhuys. Deze fietsen gaan gebruikt worden als “deelfietsen”.

In het Heerenhuys is een werkplaats waar Oekraïense vluchtelingen fietsen onderhouden en repareren. Naast de gedoneerde fietsen heeft Lions Katwijk een geldbedrag beschikbaar gesteld om apparatuur, gereedschap en vervangingsmaterialen aan te schaffen.

Een fiets is heel belangrijk vervoersmiddel in Nederland. Het geeft je de vrijheid om je te verplaatsen, om naar je werk of school te gaan of om ontspannen de omgeving te verkennen. Om veilig aan het verkeer deel te kunnen nemen, zijn er ook fietslessen gegeven. Daarbij krijgen de vluchtelingen onder andere uitleg over de Nederlandse verkeersborden en -regels.

De bewoners van het Heerenhuys zijn zeer blij met deze fietsen. Bewoner Fidel kijkt er naar uit om op de fiets te stappen: “Het moet maar snel mooi weer worden dan kan ik in de omgeving gaan fietsen, ik heb helaas zelf geen fiets maar nu kan ik hier gebruik van gaan maken.” Dank je wel Lions Katwijk voor deze mooie donatie.

In het Heerenhuys verblijven ca. 200 vluchtelingen. Sociaal werkers van Welzijnskwartier bieden maatschappelijke begeleiding aan deze groep. Dit doen zij samen met vele vrijwilligers. Er worden activiteiten georganiseerd waarbij meedoen in onze maatschappij uitgangspunt is. Wilt u iets doneren of vrijwilligerswerk doen, neem dan contact op met Corine Hoek van Welzijnskwartier via corinehoek@welzijnskwartier.nl Alvast hartelijk dank!

  

Foto: Paul van Houten