Help als vrijwillige chauffeur mensen uit gemeente Katwijk

Maak deel uit van het geweldige team van Katwijk Rijd(t) Mee en help mensen met beperkte mobiliteit actief deel te nemen aan de samenleving! We zijn op zoek naar enthousiaste chauffeurs voor ANWB AutoMaatje, de lokale vervoersdienst van Katwijk. 

Bij ANWB AutoMaatje gebruik je je eigen auto om passagiers naar bestemmingen buiten de gemeente te brengen, zoals ziekenhuizen, Scheveningen of verre vrienden. Onze dienst richt zich voornamelijk op ouderen, maar ook op jongere mensen die minder mobiel zijn. Rolstoelvervoer bieden we niet aan. We zijn er vooral voor diegenen die geen gebruik kunnen maken van het openbaar vervoer of zelf niet meer kunnen rijden. 

'Katwijk Rijd(t) Mee bestaat sinds 1 april 2021 en viert nu haar 2-jarig jubileum. In de eerste twee jaar verzorgden onze chauffeurs gemiddeld 100 ritten per maand naar bestemmingen buiten gemeente Katwijk. Sinds maart 2023 is dit aantal gestegen naar ongeveer 200 ritten', vertelt Mariëlle Regeer, de projectleider van Katwijk Rijd(t) Mee. 'De vraag neemt toe en we willen graag aan de behoeften van onze klanten blijven voldoen. Daarom zijn we hard op zoek naar chauffeurs voor ANWB AutoMaatje. Het is een leuke en waardevolle vrijwilligerservaring!' 

Één van de chauffeurs benadrukt dat het persoonlijke contact en de gesprekken met de klanten het vrijwilligerswerk zo bijzonder maken. Vaak bouw je een band op met de klanten, vooral wanneer je ze regelmatig naar het ziekenhuis vervoert. 

Ben jij geïnteresseerd en kun je minimaal één dagdeel per week beschikbaar zijn? Dan ontmoeten we je graag! Neem contact met ons op via 071-3031280 of stuur een e-mail naar katwijkrijdtmee@welzijnskwartier.nl. Maak een verschil in de levens van anderen en schitter als ANWB AutoMaatje-chauffeur! 

Man stapt in auto met chauffeur