Vrouw ontroerd door aandacht vanuit projecten van Welzijnskwartier

In Gemeente Katwijk wonen zo’n 2800 ouderen boven de 80 jaar. Hoe gaat het met hen? Wekelijks stellen verschillende vrijwilligers van Welzijnskwartier deze vraag aan 80+ers van het project: Huisbezoeken 80+. Zo is ook de vraag aan mevrouw Loman-Boluijt gesteld. Zij heeft haar leven lang op verschillende plekken in Nederland gewoond en is nu neergestreken in de Gemeente Katwijk. Tijdens het gesprek attendeerden onze vrijwilligers haar op het initiatief Katwijk Rijd(t) Mee, waar vrijwillige chauffeurs ouderen veilig naar hun afspraken brengen. Per toeval was mevrouw Loman-Boluijt de 500e deelnemer. Als blijk van waardering is zij daarom verrast met een mooie bos bloemen. “Ik voel me gezien door Gemeente Katwijk”, zegt ze ontroerd.

We zijn trots op onze vrijwilligers!

Doe Mee Festival

Katwijkse verenigingen en organisaties hebben heel veel te bieden! Wat precies? Dat laten zij zien op het Doe Mee Festival op 9 september 10:00-16:00 uur op het Marktplein naast Aquamar. Er zijn grote en kleine workshops, optredens, activiteiten en een gezellige informatiemarkt.  
  
Het Doe Mee Festival is voor jong en oud. De naam verklapt al het idee van het event: MEEDOEN. Bij alles wat er op het marktplein gebeurt staat MEEDOEN centraal. Lekker actief meedansen met DC Dance, meezingen met Romans Twelve, radio maken voor RTV Katwijk of ontdek het vrijwilligerswerk in buurt. Laat je inspireren bij het Blijtank Station, proef de lekkerste gerechten in de foodcorner of stap op de smoothiefiets. Ervaar dit en nog veel meer aanbod van lokale organisaties op 9 september.