Jongeren helpen om te gaan met de scheiding van hun ouders

Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) Noordwijk organiseert een KIES-groep (Kinderen In Een Scheiding) voor jongeren tussen de 12 en 16 jaar van wie de ouders gaan scheiden of zijn gescheiden. Als je gaat scheiden is dat ingrijpend voor alle gezinsleden. Je kind kan daar niet altijd met anderen over praten. Je kind heeft verdriet, is misschien boos of gefrustreerd. Maar weet niet wat hij of zij met de gevoelens kan doen.

In de KIES-groep gaan de jongeren op verschillende manieren aan de slag. We werken met werkvormen zoals spel, toneel, schrijven filmpjes kijken en praten. Binnen de groep vinden de jongeren herkenning en kunnen ze veel voor elkaar betekenen. Ze leren te begrijpen wat ze meemaken. En vinden een manier om te kunnen omgaan met wat voor hen moeilijk is.

De training bestaat uit vier bijeenkomsten en een online ouderbijeenkomst. De bijeenkomsten starten op woensdag 20 september 2023 van 15.30 tot 17.00 uur. Locatie: CJG Noordwijkerhout. Via Antiqua 23, Noordwijkerhout. Deelname is gratis.

Voor aanmelden of informatie zie www.cjgcursus.nl

Doe Mee Festival

Katwijkse verenigingen en organisaties hebben heel veel te bieden! Wat precies? Dat laten zij zien op het Doe Mee Festival op 9 september 10:00-16:00 uur op het Marktplein naast Aquamar. Er zijn grote en kleine workshops, optredens, activiteiten en een gezellige informatiemarkt.  
  
Het Doe Mee Festival is voor jong en oud. De naam verklapt al het idee van het event: MEEDOEN. Bij alles wat er op het marktplein gebeurt staat MEEDOEN centraal. Lekker actief meedansen met DC Dance, meezingen met Romans Twelve, radio maken voor RTV Katwijk of ontdek het vrijwilligerswerk in buurt. Laat je inspireren bij het Blijtank Station, proef de lekkerste gerechten in de foodcorner of stap op de smoothiefiets. Ervaar dit en nog veel meer aanbod van lokale organisaties op 9 september.