Samen aan tafel op Wereld Alzheimerdag

Op donderdag 21 september is het Wereld Alzheimerdag, een dag waarop wereldwijd aandacht is voor de ziekte van Alzheimer en dementie. Op deze dag worden verschillende activiteiten georganiseerd voor mensen met dementie en hun naasten onder het thema ‘Samen aan tafel’. In Rijnsburg verzorgen sociaal werkers van Welzijnskwartier samen met de vrijwillige Thuiskoks van Stichting Thuisgekookt een smakelijke lunch. Eet jij gezellig mee? Ook je partner, familielid, goede vriend of buur is van harte welkom.

De Petronellazaal in de Burgt in Rijnsburg toveren we om tot een gezellige lunchroom vanaf 12.00 – 13.30 uur. De kosten voor de lunch bedragen € 7,50 per persoon. Dit kan ter plaatse betaald worden. U kunt zich aanmelden door voor 11 september a.s. een mail te sturen naar mantelzorg@welzijnskwartier.nl. Vermeld daarbij uw naam, telefoonnummer en met hoeveel mensen u komt.

Wilt u meer weten over deze activiteit? Mail dan naar margreetgillebaart@welzijnskwartier.nl

Doe Mee Festival

Katwijkse verenigingen en organisaties hebben heel veel te bieden! Wat precies? Dat laten zij zien op het Doe Mee Festival op 9 september 10:00-16:00 uur op het Marktplein naast Aquamar. Er zijn grote en kleine workshops, optredens, activiteiten en een gezellige informatiemarkt.  
  
Het Doe Mee Festival is voor jong en oud. De naam verklapt al het idee van het event: MEEDOEN. Bij alles wat er op het marktplein gebeurt staat MEEDOEN centraal. Lekker actief meedansen met DC Dance, meezingen met Romans Twelve, radio maken voor RTV Katwijk of ontdek het vrijwilligerswerk in buurt. Laat je inspireren bij het Blijtank Station, proef de lekkerste gerechten in de foodcorner of stap op de smoothiefiets. Ervaar dit en nog veel meer aanbod van lokale organisaties op 9 september.