Pannenkoekenmaaltijd in Noordwijkerhout zorgt voor ontmoeting

Ontmoeting tussen twee leefwerelden

Op woensdag 16 maart sloegen Welzijn Noordwijk en het jongerenwerk van Welzijnskwartier in Noordwijkerhout de handen ineen voor een gezamenlijke activiteit. Het werd een pannenkoekenavond omdat het 18 maart nationale pannenkoekendag is.

Het werd een gezellige avond in jongerencentrum X-Out, met als doel een gezellige ontmoeting tussen twee leefwerelden.

Vanuit de jongeren die vaak in het jongerencentrum aan de Viaductweg te vinden zijn had zich een zestal enthousiaste meiden gemeld die graag wilden meehelpen in de voorbereiding. Via Welzijn Noordwijk was een aantal inwoners uit Noordwijkerhout persoonlijk uitgenodigd, stuk voor stuk mensen die wel gebaat zouden zijn bij een beetje gezelligheid buiten de deur in een andere omgeving.

In de loop van de middag waren de jongeren al druk in de weer met het klaarzetten van de eettafel en natuurlijk met het bakken van de pannenkoeken. De deelnemers vanuit Welzijn Noordwijk schoven rond half zes aan en er werd vervolgens gezellig samen gegeten en gelachen. De maaltijd werd afgesloten met een aantal stellingen die door de jongeren waren verzonnen. Van ‘ouder worden is leuk’ en ‘wat is je droom’ tot aan ‘vroeger was alles beter’, met uiteenlopende antwoorden van jong en oud en interessante dialogen tot gevolg.

Na afloop vertrok jong en oud met een volle maag en een lach op het gezicht. Een geslaagde samenwerking in de vorm van een leuke ontmoetings-activiteit, die wat beide partijen betreft zeker voor herhaling vatbaar is.