‘Vier Vuurwerk Veilig’ met jongerenwerk Noordwijk en samenwerkende hulpdiensten!

Met Oud en Nieuw in het vooruitzicht kijken veel jongeren alweer uit naar het afsteken van (illegaal) vuurwerk. Helaas gaan hiermee ieder jaar wel dingen mis. Daarom heeft het Welzijnskwartier samen met de burgemeester van Noordwijk en samenwerkende hulpdiensten wat korte tips en regels waarmee we jongeren bewust maken van wat er komt kijken bij veilig vuurwerk afsteken. 

We willen met elkaar vuurwerk veilig vieren en samen een leuk en veilig Oud en Nieuw creëren. Dat is de boodschap die we met elkaar willen uitdragen. In de video zien we een groepje lokale jongeren vuurwerk afsteken, waarna een politieagent ze aanspreekt en vraagt naar de mogelijke gevolgen. Daaropvolgend geeft de burgemeester een korte schets van zaken die vaak misgaan en geven de brandweer drie tips. De politie en handhaving lichten de wet- en regelgeving toe, de ambulancebroeder geeft een schokkend voorbeeld van de gevolgen van onveilig vuurwerkgebruik.

Vuurwerk afsteken is leuk en daar mogen jongeren van genieten. Maar wel binnen de kaders van regelgeving en veiligheid. Zo houden we het leuk en veilig voor iedereen! 

Accepteer marketing-cookies om deze video te bekijken.