Klaar voor Ride The Wave? Let’s Surf!

In mei start er een uniek jongerenproject in Noordwijk. Welzijnskwartier zet samen met BeachBreak en Ride The Wave een fantastisch traject neer voor jongeren die willen leren surfen.

Ride The Wave introduceert jongeren tussen de 10 en 23 jaar met de mooie surfsport. Sporten in het algemeen, maar surfen in het bijzonder biedt ontspanning, bouwt zelfvertrouwen op, brengt mensen samen en geeft bewustwording voor de natuur en de samenleving.

Gedurende dit traject kunnen jongeren in 10 theorie- en praktijklessen kennismaken met de sport. Zij krijgen daarbij begeleiding van gecertificeerde instructeurs. Na deze 10 lessen kunnen ze zelfstandig een golf pakken en wordt de inzet beloont met een eigen wetsuit.

BeachBreak -de surfspot in Noordwijk- biedt, naast instructeurs, al het benodigde materiaal, zodat iedereen kan meedoen. Het project wordt met donaties gefinancierd en vrij van kosten aangeboden aan de deelnemers. Het succesvol doorlopen van een fase biedt nieuwe ervaringen, opent deuren en geeft een stevige basis voor de toekomst! Deelnemers die alle 5 de fases succesvol doorlopen hebben, kunnen zelfs internationale werkervaring opdoen als surfinstructeur.

“Het einddoel is dat je je geestelijk en fysiek goed voelt, je vrienden hebt en kunt surfen. Zodat je uiteindelijk instructeur kunt worden en stoked kunt zijn over de golven”, aldus Jeroen van Ride The Wave.

Welzijnskwartier ziet dit als een unieke kans om iedere jongere mee te laten doen aan een mooie sportactiviteit waarbij ontwikkeling en verbinding centraal staat. Jongerenwerker Michael Hulpusch: “Hoe gaaf is het als Noordwijkse jongeren elkaar weten te vinden op het water bij BeachBreak, ze zelfvertrouwen ontwikkelen, een nieuwe sport hebben gevonden waar ze alles in kwijt kunnen en nieuwe mensen ontmoeten.”

8 mei 10:00 uur start de eerste inloop bij BeachBreak, Zeereep 106 Noordwijk

Voor meer informatie en aanmelden kun je contact opnemen met Welzijnskwartier via jongerenwerker Michael Hulpusch: 06 51 262 136.