Nadine de Koning is genomineerd voor ‘Sociaal Werker van het Jaar’

Nadine de Koning is genomineerd voor 
‘Sociaal Werker van het Jaar’

De Katwijkse Nadine de Koning, sociaal werker bij Welzijnskwartier is genomineerd voor de verkiezing van de Sociaal Werker van het Jaar 2022. Uit de voordracht is zij met twee andere sociaal werkers door de vakjury verkozen. Alle drie vervullen zij het komende jaar een belangrijke rol als ambassadeur van sociaal werk. Tijdens het Jaarcongres Sociaal Werk 2022 op 18 mei wordt bekend wie van hen de titel wint. Sociaal Werk Werkt! organiseert de verkiezing om sociaal werkers en het vak meer zichtbaarheid te geven 
  

Nadine de Koning, genomineerde sociaal werker jongeren, Welzijnskwartier
“Dit is echt gaaf en bijzonder. Ik zie het als een avontuur waarbij preventie en investeren in jeugd mijn speerpunten zijn. Alle leefgebieden van jongeren moeten aangepakt worden en belangrijk daarin is aansluiting bij het onderwijs. We moeten niet bezuinigen op jeugd, maar er juist in investeren.” 
 
Gwen Spies, directeur Welzijnskwartier Katwijk 
“Nadine is een echte inspirator. Al onze sociaal werkers zijn bevlogen maar Nadine zit in de overtreffende trap als het gaat om jongeren verder brengen. Het is geweldig dat ze genomineerd is. Ze kan hiermee laten zien wat ze doet en hoe sociaal werk een vak is dat om vakmanschap vraagt.  
Nadine onder andere één van de kartrekkers van Shitzooi. Een innovatief lesprogramma over sexting. Het project won de Hein Roethof Prijs in 2019. Na het succes is ook Shitzooi 2 ontwikkeld. Dit project gaat over de duistere kant van snel geld verdienen. ”
 
Op 21 februari werd Nadine verrast door projectleider Mascha Boelaars van Sociaal Werk werkt! met het nieuws van de nominatie en bloemen. Vanaf 4 april kan er door iedereen gestemd worden via de website van Sociaal Werk Werkt! 

Verbinding leggen tussen sociaal werk, politiek, onderwijs en media 
Sociaal Werk werkt! organiseert de verkiezing om het cruciale vak van sociaal werker meer bekendheid geven. Uitvraag via LinkedIn toonde recentelijk dat maar liefst 94% van de respondenten vindt dat het beroep te onbekend is. “Via de verkiezing geven we het vak extra zichtbaarheid en leggen we belangrijke verbindingen tussen sociaal werkers zelf, politiek, onderwijs en media,” aldus Mascha Boelaars 
 
De genomineerden zullen zich een jaar lang op veel plekken in het land laten zien en horen. Als ambassadeurs voor sociaal werk geven zij gastcolleges in het onderwijs, nemen zij deel aan lokale, regionale en landelijke evenementen en politieke debatten. Meer informatie over de verkiezing is te vinden via sociaalwerk-werkt.nl. 

Stem op Nadine

Accepteer marketing-cookies om deze video te bekijken.