Je oma helpen met haar haperend geheugen

Stel je voor dat je merkt dat jouw oma steeds meer vergeet, waardoor er ook van alles misgaat. Wat kun je dan doen om haar te helpen? Nou... best veel! 

En dat kun je zien in deze film waarin we meeleven met de avonturen van een kleindochter en haar oma die steeds meer moeite krijgt met haar haperend geheugen. Een film geschikt voor jong en oud. Na de film is er volop gelegenheid om er samen onder begeleiding over door te praten.

Kom je ook kijken? De film wordt op woensdag 20 september vertoond in de theaterzaal van Bibliotheek Katwijk. Aanvang 14.30 - 16.30 uur. Gratis kaartjes zijn online via de website van bibliotheek Katwijk te reserveren: www.bibliotheekkatwijk.nl.

Deze film middag wordt georganiseerd door Welzijnskwartier in samenwerking met Bibliotheek Katwijk in het kader van Wereld Alzheimerdag. Een jaarlijks terugkerende dag  die wereldwijd  op 21 september wordt georganiseerd om bewustwording te creëren over de ziekte van Alzheimer en andere vormen van dementie. Wereld Alzheimerdag  draagt er aan bij om begrip en steun te bevorderen voor mensen met dementie, hun familie en verzorgers.  

Wil je meer weten over deze filmmiddag, mail dan even naar margreetgillebaart@welzijnskwartier.nl

Doe Mee Festival

Katwijkse verenigingen en organisaties hebben heel veel te bieden! Wat precies? Dat laten zij zien op het Doe Mee Festival op 9 september 10:00-16:00 uur op het Marktplein naast Aquamar. Er zijn grote en kleine workshops, optredens, activiteiten en een gezellige informatiemarkt.  
  
Het Doe Mee Festival is voor jong en oud. De naam verklapt al het idee van het event: MEEDOEN. Bij alles wat er op het marktplein gebeurt staat MEEDOEN centraal. Lekker actief meedansen met DC Dance, meezingen met Romans Twelve, radio maken voor RTV Katwijk of ontdek het vrijwilligerswerk in buurt. Laat je inspireren bij het Blijtank Station, proef de lekkerste gerechten in de foodcorner of stap op de smoothiefiets. Ervaar dit en nog veel meer aanbod van lokale organisaties op 9 september.