Mariëlle; van stagiair tot projectleider sociaal vervoersinitiatief Katwijk Rijd(t) Mee

Geen dag is hetzelfde!

Mariëlle Regeer begon als stagiair sociaal werker bij Welzijnskwartier. Ze had het zo erg naar haar zin, dat ze besloot om te blijven. Ze is inmiddels uitgegroeid tot allround sociaal werker. Wij zijn benieuwd hoe zij de afgelopen periode heeft ervaren en daarom besloten wij haar te interviewen.

Hoe was de overgang van stagiair naar werknemer?  
Ik kijk terug op een positieve en leerzame overgang. Net als in mijn stage kreeg ik de ruimte om aan de slag te gaan, mijn mening te delen en waren foutjes geen schande. Alle collega's stonden open voor vragen en waren bereid te helpen. Ik voelde dat ik erbij hoorde, waardoor ik een stapje verder durfde te zetten.  
Uiteraard werd mijn takenpakket uitgebreid. Voor het eerst kreeg ik te maken met vragen van politieke partijen en met accountgesprekken met de gemeente. Gelukkig word ik daar goed in begeleid. 

Waarom Welzijnskwartier? 
De missie van Welzijnskwartier ‘Iedereen doet mee’ spreekt mij erg aan, net als de uitvoering ervan in afwisselende werkzaamheden. Welzijnskwartier staat voor een lerende organisatie, wat mij een veilig gevoel geeft als beginnende professional. 

Wat heb je geleerd tijdens jouw eerste half jaar? 
Ik ben erachter gekomen dat je ver komt wanneer je gebruik maakt van elkaars krachten in een (wijk)team en in de contacten met de samenwerkingspartners.  
Vanuit passie, en ook de eindeloze kansen, zou ik het liefst alles (tegelijk) doen. Kijkend naar mijn eigen welzijn en werkkwaliteit, is het belangrijk om goed te plannen, te prioriteren en waar nodig grenzen stellen. Van collega's kreeg ik diverse tips. Middels de toepassing ervan gaat het steeds beter! 

Hoe ziet je werkdag eruit? 
Geen dag is hetzelfde! Bij het sociale vervoersinitiatief Katwijk Rijd(t) Mee werk ik met vrijwilligers. Sommigen zijn op vaste momenten aanwezig en anderen zie ik spontaan. Ik zorg ervoor dat zij met plezier hun vrijwilligerswerk kunnen doen. Ik maak een praatje met ze, signaleer en help waar nodig. Maandelijks hebben we een overleg in de avonduren.  
Verder bestaat mijn werk uit veel contact met collega's, met samenwerkingspartners en met de opdrachtgever. Ook werk ik bijvoorbeeld aan promotie en werving van nieuwe vrijwilligers. 
Bij Welzijnskwartier werken we wijkgericht. Naast dit project werk ik daarom ook in het wijkteam Katwijk aan den Rijn/Valkenburg. Daar sluit ik aan bij overleggen en organiseren we leuke activiteiten in de buurt. 

Waarom raad jij het aan om bij WZK stage te lopen? 
Bij Welzijnskwartier kun je kennis maken met de verschillende facetten van het sociaal werk en krijg je ruimte om het werk uit te leren voeren. Zo kun je erachter komen wat bij jou past en ontwikkel je jezelf tot een allround sociaal werker. Zelf ervaar ik een collegiale en gezellige sfeer, wat de leerzame stage nog plezieriger kan maken! 
 

Mariëlle Regeer