Project Talent

NIEUWE NAAM MDT – PROJECT TALENT
Maatschappelijke Diensttijd in Duin & Bollenstreek

MDT was een werknaam tot Welzijnskwartier, Welzijnskompas, Welzijn Noordwijk en Welzijn Teylingen een nieuwe passende naam hadden gevonden. Het project waar jongeren hun talenten ontdekken en iets goed doen voor een ander. Bij een zoektocht voor een passende naam hebben jongeren heel toepasselijk: 'Project Talent' bedacht. Met trots zullen wij vanaf heden de naam Project Talent gebruiken voor onze Maatschappelijke Diensttijd.

MDT wordt Project Talent!
MDT staat voor Maatschappelijk DienstTijd. Sinds februari 2021 zijn we gestart MDT voor de Duin- en Bollenstreek. MDT is speciaal voor jongeren tussen de 14 en 27 jaar die hun talenten willen ontdekken, nieuwe mensen willen leren kennen en iets goeds willen doen voor een ander.

Wat is MDT?
De MDT reis duurt totaal 6 maanden. We starten de eerste maand met skillstrainingen over communicatie, presentatie, kwaliteiten, doelen en talenten. Vervolgens worden jongeren op basis van hun kwaliteiten en interesses gekoppeld aan lokale organisaties waar jongeren vrijwilligerswerk gaan doen. Tijdens deze 5 maanden krijgen jongeren begeleiding door intervisie en individuele gesprekken. Het traject wordt feestelijk afgerond met een landelijk erkend certificaat!

'Ik heb al beter inzicht in mijzelf gekregen'
Op dit moment zijn 2 groepen (in Lisse en Katwijk) bezig met MDT. Wat levert het de 18 jongeren tot nu toe op?

“Ik weet nu wat voor opleiding ik wil gaan doen en hoe ik aan de slag kan gaan met mijn kwaliteiten” “Ik heb al een beter inzicht in mijzelf gekregen” “Heb voor me zelf geleerd om in spannende situaties rustig te blijven”

Ook lokale organisaties zijn blij met jonge talenten! Een jongeren betekent namelijk een bredere doelgroep in huis, een frisse wind en een enthousiasteling met nieuwe ideeën in je organisatie.