Gezocht: jongeren met een mening voor MDT Raad van Advies

Laat je mening horen

Er zijn heel veel organisaties die het lastig vinden om jongeren te bereiken. Misschien herken je dat ook wel dat organisaties compleet de plank misslaan en jou totaal niet aanspreken? Wil jij meedenken hoe organisaties jou, als jongere, beter kunnen begeleiden? Wil jij meedenken over hoe de communicatie beter kan worden afgestemd op jou? En wil jij je in zetten voor een goed project?

Dan is de Raad van Advies voor de Maatschappelijke Diensttijd iets voor jou!
We zijn op zoek naar 5 jongeren tussen de 14 en 27 jaar die zin hebben om hun mening te geven.

Wat levert het op?
Interessante trainingen, extra titel op je CV, uitbreiding van je netwerk (handig als je een (bij)baan of stage zoekt)! Je kan je opgeven via  Peggy Stokkel.

Wat moet je er voor doen?

  • Enthousiaste jongeren die hun mening (gevraagd en ongevraagd) geven
  • Tijdsinvestering: 4x per jaar deelnemen aan bijeenkomsten of trainingen
  • Minimaal 1 en maximaal 2 jaar lid

 

 

Wie zitten achter dit traject?

Welzijnskwartier, gemeente Katwijk, gemeente Hillegom, gemeente Lisse, gemeente Teylingen en gemeente Noordwijk slaan samen met partners Welzijn Noordwijk, Welzijn Teylingen en WelzijnsKompas de komende twee jaar de handen ineen om een mooi MDT-programma op te zetten voor de gehele Duin- en Bollenstreek. Een programma dat zo breed gedragen wordt, zorgt voor veel slagkracht. Ook valt het MDT-traject volledig binnen de Maatschappelijke Agenda van de gemeente Katwijk. Met het MDT-traject krijgt het vrijwilligerswerk onder jongeren een structurele en effectieve aanpak. In de regio wonen 35.000 jongeren tussen de 14 en 27 jaar.  

 

Doe-Plekken

Naast sociaal werkers die gespecialiseerd zijn in jongeren en een actieve denktank vanuit de jongeren zelf, is er nu al een flinke lijst van publieke en private organisaties die interessante vrijwilligersplaatsen aanbieden. Denk hierbij aan organisaties als: VV Katwijk, Topaz, ICF, Fietsmaatje Lisse-Hillegom, Sportbedrijf Katwijk en Lisse Actief.

 

Ben je op zoek naar een tijdelijk vrijwilligerwerk?

Het platform Doe Mee in Katwijk geeft je een overzicht aan beschikbaar vrijwilligerswerk. Wil je liever iets langsdurigs om iets blijvends op te bouwen? Dat kan ook. Wij helpen je graag bij het vinden van de beste plek.

Doe Mee in Katwijk