Week van het geld - hoe word ik rijk?

Van chatloket, budgetkoken tot quiz: hoe word ik rijk?
 

Weet jij wat je allemaal moet regelen als je 18 wordt? Doe jij elk jaar aangifte inkomstenbelasting of ben je op zoek naar een bijbaan? Koop je liever drie goedkope truien of een trui van een goed merk?

Het jongerenwerk Teylingen en Noordwijk van Welzijnskwartier sluit dit jaar aan bij de week van het geld (22 tot 26 maart) met een activiteitenprogramma voor jongeren tussen de 10 en 23 jaar. Wij willen jongeren die voor lastige financiële keuzes staan, laten zien welke opties er allemaal zijn en bij wie je terecht kunt met vragen. In de week van het geld wordt er aandacht besteed aan onderwerpen als verzekeringen, schulden, leningen, solliciteren, geldezels, sparen en budgetteren.

Handige tips en interactieve activiteiten waar je echt wat aan hebt
De activiteiten variëren per leeftijd van een zakgeldquiz en jongerenmonopoly tot koken met een klein budget en een chatloket waar jongeren vragen kunnen stellen over onderwerpen als DUO, (zorg)verzekeringen en sparen. Voor jongeren die zich te rijk gerekend hebben, hebben wij sollicitatietips verzameld bij de lokale Hoogvliet en Dirk supermarkt. Jongeren die al een (bij)baan hebben, kunnen met de ‘Geld(t) dit ook voor jou’ checklist controleren of zij krijgen waar zij recht op hebben en nagaan of bijvoorbeeld de loonheffingskorting bij de juiste werkgever aan staat.

Quiz: hoe word ik rijk?
Wij sluiten de week van het geld af met een ‘Hoe word ik rijk’ livestream waarbij jongeren vanaf 16 jaar hun kennis over geld kunnen testen. Wie de meeste vragen over abonnementen, toeslagen, bankrekeningfraude, leningen, incasso's en achteraf betalen goed kan beantwoorden, wint €75 kleedgeld, tickets voor het Tikibad of een lekkere taart.


De activiteiten worden georganiseerd vanuit jongerencentrum Fascinus in Sassenheim, The Base Noordwijk en zijn digitaal te volgen via insta @jongerenwerkteylingen of twitch.tv/ojcteylingen. Voor het aanmelden van activiteiten kun je terecht bij Manouk met een appje naar 06-12571421 of met een mailtje naar manoukdegraaf@welzijnskwartier.nl. Voor andere handige tips en activiteiten kun je terecht op www.weekvanhetgeld.nlBen je op zoek naar een tijdelijk vrijwilligerwerk?

Het platform Doe Mee in Katwijk geeft je een overzicht aan beschikbaar vrijwilligerswerk. Wil je liever iets langsdurigs om iets blijvends op te bouwen? Dat kan ook. Wij helpen je graag bij het vinden van de beste plek.

Doe Mee in Katwijk