Blog | Doe Mee Weken # 1 | Verenigingscupido

Verenigingscupido schiet rake pijlen

Vind jouw nieuwe vrijwilligers op het Doe Mee Festival 2024
 
Heeft jouw stichting, vereniging of (sport)club meer dan voldoende vrijwilligers? Prijs jezelf dan gelukkig en sla deze blog van William Slotboom vooral over. Ben je al een beetje zenuwachtig of je voor het seizoen ’24 – ’25 weer aantrekkelijk genoeg bent voor nieuw vrijwilligersbloed? Lees dan snel verder. Of beter nog: reserveer alvast een plekje op het drukbezochte Doe Mee Festival meteen na de zomer op 14 september. 

Vergeet Tinder
E
ven voorstellen: ik ben William, jouw persoonlijke verenigingscupido. Ja, je leest het goed. Ik ben de matchmaker tussen vrijwilligers en organisaties. Dat doe ik het hele jaar door, maar zeker ook tijdens het Doe Mee Festival. Vergeet Tinder, Lexa en Second Love, dit is de plek waar de echte liefde bloeit – de liefde voor vrijwilligerswerk.

Lekker daten
Ondertussen loop ik alweer wat jaartjes mee als verenigingsondersteuner en adviseur vrijwillige inzet. Binnen Welzijnskwartier noemen ze me vaak liefkozend ‘onze society booster’. Vind ik best een geuzenaam. Mijn belangrijkste taak? Simpel. Ik swipe door profielen van enthousiaste vrijwilligers en zoek de perfecte match voor al die geweldige organisaties in Katwijk. Op zoek naar een nieuwe penningmeester, chauffeur, klusjesman (m/v), sitebouwer of koffiedame (m/v)? Regel ik voor je. Het is een beetje als daten, maar zonder de ongemakkelijke stiltes en mislukte openingszinnen en met een bijna gegarandeerde match. 
 

Liefdespijlen
In de afgelopen twee jaar heb ik tenminste 88 keer de volgende zin gehoord: "We komen vrijwilligers tekort." Ja, dat is absoluut een groot probleem voor veel kleine en middelgrote verenigingen. Maar no worries, Geen zorgen. Net als de good-old cupido, heb ik een paar trucjes in mijn pijlkoker. Naast het vertrouwde ‘ons kent ons’, raad ik aan om eens in andere vijvers te vissen. Denk aan het bedrijfsleven, vriendengroepen en andere verenigingen. Vriendengroepen maken het vrijwilligerswerk gezelliger en minder belastend, omdat je elkaar kunt helpen. Bedrijven kunnen zich onderscheiden door hun medewerkers de kans te geven iets voor een ander te doen. En verenigingen? Die kunnen zoveel van elkaar leren en elkaar versterken.

Maar dat is nog niet alles. Als organisatie die met vrijwilligers werkt, moet je flexibel zijn. Kijk naar de talenten en wensen van je vrijwilligers, naar hun beschikbaarheid en mogelijkheden. Heb lef en gooi die oude vacature overboord. Kijk naar wie je bent, waar je voor staat, en wat er echt nodig is. En zet dat eens op digitaal papier. Vind je dat lastig? Help ik je graag bij.
 

Doe Mee Festival 2024

Welkom bij het Doe Mee Festival 2014. Dé plek waar je kunt laten zien waar jouw organisatie, club, vereniging of stichting voor staat. Wat jullie zo bijzonder maakt. En waarom je als nieuwbakken vrijwilliger toch echt bij jullie moet zijn. Omdat 40% van de Kattukers zich graag vrijwillig wil inzetten voor het verenigingsleven, ga je vast nieuwe vrijwillige energie vinden. 

 

Kraamkamer
Nu komt het leukste deel van mijn blog. Overweeg je om straks met een kraam, tent of podiumprogramma op het Doe Mee Festival te staan? Zie die kraam dan als een kraamkamer. De geboorteplek van frisse ideeën en nieuwe verbindingen. Ik help je graag met jouw presentatie en jouw unieke verhaal. Sterker, daar organiseer ik zelfs een Doe Mee Festival Pre-party voor. Voel je meer dan welkom:

  • Datum: 14 september 2024
  • Tijd: 10:00 uur - 16:00 uur
  • Plaats: Marktplein, Katwijk
  • Aanmelding: williamslotboom@welzijnskwartier.nl

Meer over Doe Mee Weken

Accepteer marketing-cookies om deze video te bekijken.

William Slotboom is onze verenigingsondersteuner, society-booster en matchmaker. Kortom, onze specialist voor het werven en behouden van vrijwilligers bij stichtingen, verenigingen en clubs. William heeft al tientallen geweldige matches gecreëerd. Weten wat hij voor jou kan doen? Bel, app of mail William gerust. 

Foto van William Slotboom

William Slotboom

Sociaal Werker - Verenigingsondersteuning