MDT

Wil jij jouw talenten ontdekken, nieuwe mensen ontmoeten en iets doen voor de samenleving? Ben jij tussen de 14 en 27 jaar en wil je graag investeren in jezelf? Meld je dan aan voor het MDT-traject!

Yes, ik meld me aan!

Skills ontwikkelen voor jouw droombaan?

Weet jij al precies wat je wilt? Of heb je nog geen idee? Start in beide gevallen jouw zoektocht met MDT. Dat staat voor Maatschappelijke Diensttijd. Speciaal voor jongeren tussen de 14 en 27 jaar. Het is dé kans om te ontdekken wat jouw talenten zijn. Je ontmoet nieuwe mensen en je ervaart hoe leuk het is om iets te doen voor een ander.

 

Waar kan je aanmelden?

Investeer 6 maanden in jezelf!

Ben je tussen de 14 en 27 jaar? Dan zoeken we jou voor het MDT-traject. Een kwart van de trajecten is gereserveerd voor kwetsbare jongeren zonder zinvolle dagbesteding. Daarnaast zoekt het project nog ambitieuze jongeren die in de Raad van Advies (denktank) willen plaatsnemen. Uiteraard is er ook nog ruimte voor maatschappelijke organisaties die ons ‘goud van de toekomst’ een stap verder willen brengen.

.

Alle startdata 2021-2022

Gezocht: jongeren met een mening voor MDT Raad van Advies

Laat je mening horen

Er zijn heel veel organisaties die het lastig vinden om jongeren te bereiken. Misschien herken je dat ook wel dat organisaties compleet de plank misslaan en jou totaal niet aanspreken? Wil jij meedenken hoe organisaties jou, als jongere, beter kunnen begeleiden? Wil jij meedenken over hoe de communicatie beter kan worden afgestemd op jou? En wil jij je in zetten voor een goed project?

Dan is de Raad van Advies voor de Maatschappelijke Diensttijd iets voor jou!
We zijn op zoek naar 5 jongeren tussen de 14 en 27 jaar die zin hebben om hun mening te geven.

Wat levert het op?
Interessante trainingen, extra titel op je CV, uitbreiding van je netwerk (handig als je een (bij)baan of stage zoekt)! Je kan je opgeven via  Peggy Stokkel.

Wat moet je er voor doen?

  • Enthousiaste jongeren die hun mening (gevraagd en ongevraagd) geven
  • Tijdsinvestering: 4x per jaar deelnemen aan bijeenkomsten of trainingen
  • Minimaal 1 en maximaal 2 jaar lid

 

 

Meisje met rood haar

Ashley doet mee!

'Ik doe mee in Lisse. Ik doe mee omdat ik ben gestopt met mijn opleiding en op zoek ben naar wat bij me past. Ik hoop met MDT mijn talent te ontdekken en te kijken wat ik nou echt leuk vind.'

Start 1 September 2021

Meld je dan snel aan en ontdek jouw talent!

Het MDT-traject start met een skillstraining en een matchingsevent om te kijken bij bij welke organisatie jij het beste past. 6 maanden lang vul jij jouw 'rugzak' met kennis en vaardigheden waar je je de rest van je leven wat mee kunt. Maandelijks is er een groepsbijeenkomst waarin je ervaringen deelt. Er is ook nog individuele coaching beschikbaar. Bij het afronden krijg je een landelijk erkend MDT-certificaat!

Ik heb interesse om een Doe-Plek te worden!

Wie zitten achter dit traject?

Welzijnskwartier, gemeente Katwijk, gemeente Hillegom, gemeente Lisse, gemeente Teylingen en gemeente Noordwijk slaan samen met partners Welzijn Noordwijk, Welzijn Teylingen en WelzijnsKompas de komende twee jaar de handen ineen om een mooi MDT-programma op te zetten voor de gehele Duin- en Bollenstreek. Een programma dat zo breed gedragen wordt, zorgt voor veel slagkracht. Ook valt het MDT-traject volledig binnen de Maatschappelijke Agenda van de gemeente Katwijk. Met het MDT-traject krijgt het vrijwilligerswerk onder jongeren een structurele en effectieve aanpak. In de regio wonen 35.000 jongeren tussen de 14 en 27 jaar.  

Ik heb interesse om een Doe-Plek te worden!

 

Doe-Plekken

Naast sociaal werkers die gespecialiseerd zijn in jongeren en een actieve denktank vanuit de jongeren zelf, is er nu al een flinke lijst van publieke en private organisaties die interessante vrijwilligersplaatsen aanbieden. Denk hierbij aan organisaties als: VV Katwijk, Topaz, ICF, Fietsmaatje Lisse-Hillegom, Sportbedrijf Katwijk en Lisse Actief.

 

Stel je vraag aan deze professionele welzijnscoach