Katwijk Rijd(t) Mee - 100e rit!

100ste rit van Katwijk Rijd(t) Mee

Eerste mijlpaal behaald!

28 mei reed onze trotse vrijwilliger, Joeri Freke de 100ste rit van ‘Katwijk Rijd(t) Mee’. Op 1 april jl. startte het project en we zijn erg blij dat we zo snel de 100ste rit mochten rijden. We zetten deze ‘mijlpaal’ graag in het zonnetje.

Onze trotse vrijwilliger, Joeri Freke, vervoert op deze bijzondere dag mevrouw T. Vooijs-Krijgsman. Mevrouw Vooijs is slecht ter been en heeft het lastig gehad om ergens heen te gaan, omdat de bushalte te ver weg is voor haar. Zij hoorde van het initiatief van Welzijnskwartier om minder mobiele mensen te vervoeren binnen en buiten de dorpskernen. Daarom heeft ze gebeld voor meer informatie over de verschillende vervoersmogelijkheden.

Zo moest ze bijvoorbeeld vorige week zaterdag naar Noordwijkerhout voor een vaccinatie. Dat hebben wij met ANWB AutoMaatje, onderdeel van Katwijk Rijd(t) Mee kunnen organiseren. Ze is netjes op tijd opgehaald door een vrijwilliger die haar met zijn eigen auto heeft gereden naar de priklocatie. Mevrouw Vooijs was hartstikke blij; hoe had ze er anders moeten komen? En het was nog gezellig ook, om een praatje te hebben met de chauffeur.

En nu kan mevrouw OOK nog eens naar de weekmarkt in Katwijk; iets wat ze volgens eigen zeggen erg gemist heeft. “Ik ben zo blij dat ik weer gewoon naar de markt kan. Ik heb dat echt gemist, dat ik weer het huis uit kan voor mijn boodschapjes". De ‘Wijkhopper’, onze luxe personenauto, heeft een riante beenruimte en mevrouw Vooijs kan haar rollator gewoon meenemen, dankzij de grote achterbak. Chauffeur Joeri wacht op haar, terwijl zij haar rondje over de weekmarkt doet. Daarna brengt hij haar weer veilig thuis.

Katwijk Rijd(t) Mee is er voor iedereen die minder mobiel is. Dus wilt u ook eens ‘gewoon’ naar de markt of naar de kapper of fysiotherapeut? Neem dan vooral contact op met onze vriendelijke, gastvrije centralisten. Zij luisteren graag naar uw verhaal en nemen de tijd voor een praatje. En als u iets niet begrijpt, dan kunt u dat gewoon aan hen vragen! Zij leggen dat u graag uit. U bereikt hen via nummer: 071-3031280.

Misschien bent u op zoek naar zinvol vrijwilligerswerk en lijkt het u fijn om mensen te helpen aan de telefoon of als chauffeur? Dan kunt u contact opnemen met Arnout de Bakker, projectleider van via nummer: 071-3031280. Wij zijn blij met vrijwilligers in onze groeiende organisatie!