Kunst tussen de koffie

'Het gewone wat je hebt, breng het naar buiten, dan wordt het Buitengewoon'

Het Huis van de Buurt de Zwanenburg in Katwijk stond op woensdag 18 augustus volledig in het teken van cultuur en creativiteit. 15 ouderen toonden vol enthousiasme hun creatieve talenten tijdens de Koffie- en Kunstochtend die door Welzijnskwartier werd georganiseerd.  De tentoonstelling die voor en door ouderen werd georganiseerd trok ruim 40 bezoekers.

 ‘’Ik ben eigenlijk altijd wel bezig”, vertelde Wil van de Oever die met de verkoop van haar fijne haakwerkproducten ook nog eens een goed doel steunt, “wat ik verkoop gaat naar KiKa (stichting Kinderen Kankervrij). Toen ik door Welzijnskwartier benaderd werd of ik zin had om mee te doen als exposant hoefde ik daar niet lang over na te denken. Ik vind het heerlijk om over mijn hobby te vertellen. En het is zo leuk om alles wat vaak thuis achter de schermen gemaakt wordt nu hier prachtig bij elkaar te zien!’’

Margreet Gillebaart en Maria van der Plas, beiden werkzaam bij Welzijnskwartier, namen het initiatief voor deze Koffie- en Kunstochtend; “Als sociaal werker spreken we veel ouderen uit de gemeente Katwijk. Op de vraag hoe ze de afgelopen winter ervaren hebben kregen we reacties dat het niet altijd makkelijk was, maar dat bij een aantal mensen hun creatieve hobby veel afleiding en ontspanning gaf. Dat prikkelde onze nieuwsgierigheid en vandaaruit werd al snel het idee geboren om al dat moois wat vaak verborgen blijft, naar buiten te brengen. De quote ‘Het gewone wat je hebt, breng het naar buiten, dan wordt het Buitengewoon’,  kwam volledig tot leven. We staan zelf versteld van de creativiteit van mensen en hun enthousiasme om als exposant aan deze ochtend mee te doen. Het zal zeker niet bij deze ene keer blijven.“ Ook het Katwijks Museum was van de partij met kunst uit vroeger tijden en de Algemene Ouderen Bond zorgde voor de koffie tussen alle kunst.

Elke week organiseren Welzijnskwartier en partners diverse leuke activiteiten waarbij ontmoeting centraal staat. Denk aan de fietsgroep of diverse spreekuren. Kijk voor het gehele programma op doemeeinkatwijk.nl. Zo bent en blijft u op de hoogte van onze nieuwe activiteiten waarvan Koffie en Kunst er 1 van was.

Foto onderschrift: Teken- en schilderwerk van Joke de Horde