ANWB AutoMaatje brengt u naar de vaccinatielocatie

Man stapt in auto met chauffeur

 

Heeft u een oproep ontvangen voor de boostervaccinatie tegen corona en wilt u deze vaccinatie halen, maar weet u niet hoe bij de priklocatie te komen? ANWB AutoMaatje vervoert mensen die minder mobiel zijn. Tegen een kilometervergoeding van 30 cent worden mensen door een vrijwillige chauffeur uit de buurt naar de plek van bestemming gebracht en weer terug naar huis uiteraard. 

“Voor sommige ouderen is het een punt van zorg hoe ze op de plek van bestemming komen”, zegt Mariëlle Regeer van Katwijk Rijd(t) Mee van Welzijnskwartier, waar de coördinatie van ANWB AutoMaatje Katwijk is ondergebracht:  „Met deze ritten zorgen we voor geruststelling over het vervoer naar de priklocaties. Als iemand een vervoersprobleem heeft naar de priklocatie en er is geen alternatief, kan ANWB AutoMaatje een uitkomst zijn.” 

Deelnemers van de vervoerservice hoeven geen lid te zijn van de ANWB. Ze moeten wel inwoner van de gemeente Katwijk zijn.  

Wie voor de boostervaccinatie een beroep wil doen op deze service, kan zich aanmelden bij de centrale van het vervoersproject Katwijk Rijd(t) Mee, via het telefoonnummer 071-3031280. Dat kan op werkdagen van 09.00 tot 12.00 uur. Tijdens het eerste telefoontje is er een gesprekje om de persoonlijke situatie in kaart te brengen. Als u bent aangemeld, kan de rit worden ingepland. Er wordt daarbij gezocht naar een chauffeur die het dichtst in de buurt woont en tijd heeft. 

Bij het vervoer worden de coronamaatregelen van het RIVM gevolgd. Mondkapjes zijn dus verplicht en de voertuigen worden na elke rit ontsmet en geventileerd. 

Meer informatie over Katwijk Rijd(t) Mee