Sportief de herfst in

Samen buiten bewegen in heel gemeente Katwijk


Het beweegseizoen voor senioren is volop in beweging. Alle activiteiten draaien weer en gelukkig durft iedereen steeds wat meer met elkaar te doen. Welzijnskwartier organiseert in heel Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg beweegactiviteiten voor senioren. Niet alleen in de sportzalen en in de wijkcentra, maar ook bijna dagelijks buiten op verschillende locaties, de ‘Vitality Clubs' en wandelvoetbal bij VV Katwijk en Quick boys.

Doe mee en ga bewegen
Blijven bewegen is goed voor iedereen, ook voor alle senioren. Velen weten best wel hoe belangrijk sport en bewegen ons leven meer mogelijkheden geeft. In Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg kunt u overal meedoen met veel verschillende sportieve activiteiten Elke senior kan iets vinden wat leuk en natuurlijk goed voor is om in beweging te blijven. Voor de oudere deelnemers is er bijvoorbeeld bewegen op de stoel, allerlei oefeningen die uw soepelheid en conditie verbeteren. Voor de fanatiekelingen onder ons organiseert Welzijnskwartier iedere week in verschillende sportzalen sportieve activiteiten waaronder bijvoorbeeld volleybal, badminton of zelfs nog iedere week is er de mogelijkheid om mee te doen met wandelvoetbal. Voor degenen die heerlijk willen ontspannen is er stoelyoga. Het totale aanbod is te vinden op onze site bij welzijnskwartier.nl. U kunt zich ook inschrijven door het inschrijfformulier te downloaden en in te vullen.

Fietsen en wandelen
Tijdens de coronaperiode is fietsen en wandelen volkssport nummer 1 geworden. Veel senioren trekken er op uit met de fiets of maken een wandeling door onze prachtige duinen. Een van de deelnemers van de fietsclub bij ‘Stappers op de trappers’ vindt fietsen leuk, gaat ook alleen fietsen sinds haar man is overleden, maar geniet van het samen fietsen en gezellig een kopje koffiedrinken. Iedere week kijkt ze er naar uit om vriendinnen weer te zien en er samen op uit te gaan. Er zijn verschillende fietsclubjes in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg.

Samen buiten bewegen
Buiten zijn en bewegen, wat willen we nog meer. Nog meer clubjes zijn gestart in de buitenlucht. Bijna iedere dag kunt u meedoen met onze actieve Vitality-clubs. Samen met andere 55-plussers lekker fit worden en blijven. Of zoals een deelnemer zegt: ‘Wat is het leuk om met anderen in de duinen op en neer de heuvel op te lopen en voor de fanatieke onder ons te rennen. Meegenomen, dat mijn conditie en beenspieren sterker worden’.

Er is nog veel meer te vertellen, maar het fijnste is om zelf te beleven wat bewegen kan betekenen in gezelligheid en mee kan helpen in uw fitheid. Kom vrijblijvend een keer meedoen om te ervaren wat u mist.

Bekijk het gehele programma

Drie vrouwen sportend in felle sportkleren op straat