Uitdagend experiment voor jongeren van Watch The Budget

Groepsfoto met lampen op de achtergrond

Jongeren leren met weinig geld om te gaan en vragen aandacht voor armoede 

11 jongeren uit gemeente Teylingen gingen tijdens de herfstvakantie (18 t/m 22 oktober) de challenge aan om met zo min mogelijk geld 5 dagen rond te komen. Vanuit een vakantiehuisje van Duinresort Dunimar in Noordwijkerhout moesten ze met hun team opdrachten doen, boodschappen halen, creatief koken en ondervinden hoe het is om met weinig middelen te leven. De groep met de meeste punten won.   
  
Elke euro telt!  
Drie teams kregen allerlei opdrachten die zij zelf ook moesten vastleggen via vlogs. Deze vlogs zijn nog terug te vinden op het Instagram account van @jongerenwerkteylingen. De jongeren kregen financiële uitdagingen, maar kwamen zichzelf ook tegen. Wie doet wat? En hoe haal je het meeste resultaat uit de opdrachten. ‘Jongerenwerkers van Welzijnskwartier zijn erg trots op de jongeren. De deelnemers hebben niet alleen zichzelf uitgedaagd, maar wisten ook hun achterban te mobiliseren’ vertelt Johan Braaksma, jongerenwerker Welzijnskwartier. Zo konden mensen hun stem uitbrengen voor het, door hun gekozen, beste team. Team 50/50 kreeg de meeste stemmen en won 250,- voor hun goede doel de Voedselbank Teylingen. De andere teams ontvingen ook een mooi bedrag voor hun goede doelen. Zo ging 150,- naar de Kinderkookclub en 75,- naar de Weggeefwinkel de JoJo.  
  
Over Watch The Budget 
Watch The Budget is een project van Welzijnskwartier. Het project heeft als doelstelling jongeren bewuster met geld om te laten gaan en anderen hierin mee te nemen door het proces vast te leggen en te delen op social media. Tevens is het de bedoeling binnen het project aandacht te geven aan organisaties die aan armoedebestrijding doen. Het project is mogelijk gemaakt door gemeente Teylingen.