Themabijeenkomst Alzheimer café

Op woensdag 9 november a.s. vindt een bijeenkomst van het Alzheimer Café plaats in het Huis van de Buurt Zwanenburg. Het Alzheimer Café is de plek in Katwijk waar alles rondom dementie bespreekbaar is voor cliënten, familieleden en iedereen die met dementie te maken heeft.

Specialist Marcel Knop (niet alleen arts maar ook muzikant) is te gast om te vertellen over medicatie bij dementie. Deze deskundige geeft uitleg over wat er mogelijk is met medicatie bij dementie. Helaas is er nog geen medicijn gevonden dat dementie kan genezen. Maar er is wel medicatie beschikbaar die de gevolgen van de ziekte wat kan beperken. 
 
Deze avond gaan we in op welke medicatie wordt toegepast bij dementie, wat de bijwerkingen zijn, wat er mogelijk is met medicatie en welke invloed medicatie op ons gedrag kan hebben. 
 
1 op de 5 mensen krijgt dementie 

Daarom heeft Katwijk een Alzheimer Café, waar maandelijks een prangend onderwerp wordt besproken. Het Alzheimer Café is een samenwerkingsverband tussen Alzheimer Nederland, Curadomi, DSV, Buurtzorg Katwijk, Topaz, Marente en het Welzijnskwartier. Iedereen die te maken heeft met de diagnose dementie, maar ook hun partner, kinderen, familie, buren, vrienden  is van harte welkom.
  
Overige informatie

De bijeenkomst vindt plaats op woensdag 9 november, van 19.30 - 21.00 uur, inloop met koffie en thee vanaf 19.00 uur in huis van de Buurt Zwanenburg, Zwanenburgstraat 62 te Katwijk. Aanmelden is niet nodig, de avond is gratis.