BBQ in het Heerenhuys

Wat een feest om met alle bewoners van het Heerenhuys en de Oekraïners die opgevangen worden in de gastgezinnen te BBQ'en. Dank aan de Rabobank. Er hebben ca. 250 personen genoten van een fantastisch barbecuefeest!

We hebben de afgelopen maanden hard gewerkt om in het Heerenhuys in Katwijk 176 Oekraïners op te vangen en ze te ondersteunen bij het integreren in de lokale samenleving. Ook worden er heel veel Oekraïners opgevangen in gastgezinnen.  Een groep vrijwilligers heeft alles voorbereid en de ruimtes gezellig aangekleed. Vrijwilligers en Oekraïners maakten samen de salades klaar, sneden de groentes voor de salades en hadden veel plezier samen. Wat een mooie samenwerking!

Alle bewoners vonden het fantastisch dat zo'n grote groep betrokkenen deze avond met elkaar, en met bewoners hebben neergezet. Ook de burgemeester is langsgekomen om een heerlijk stukje vlees te proeven, klaargemaakt door onze bewoners en vrijwilligers. Er zijn nieuwe sociale contacten gelegd tussen Katwijkers, Oekraïners, werknemers en vrijwilligers. Ook Oekraïners uit de particuliere opvang hebben kennis gemaakt met het Heerenhuys, Welzijnskwartier en de Gemeente Katwijk. Met en voor elkaar is er een heerlijke BBQ neergezet. En naast het lekkere eten was er tijd voor ontspanning, samen lachen, even de oorlog vergeten. Dit is een avond waar ze samen met heel veel plezier aan terug denken en wat hen kracht geeft om door te gaan.

Dank je wel Rabobank dat jullie dit mogelijk hebben gemaakt. Voor de bewoners onbetaalbaar, en voor ons ontzettend leuk om te organiseren!