Beweegprogramma voor ouderen

Doe mee en ga bewegen in 2022!
Onder goede begeleiding werken aan uw conditie

Blijven bewegen is goed voor iedereen, ook voor alle senioren. Wellicht is het een grote stap om in actie te komen, maar eenmaal de smaak te pakken hoort het bij de weekroutine. Welzijnskwartier organiseert in heel Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg beweegactiviteiten voor ouderen. Niet alleen in de sportzalen en in de huizen van de buurt, maar ook bijna dagelijks buiten met de Vitality Clubs en wandelvoetbal bij VV Katwijk en Quick Boys.

Breed beweegaanbod; er zit voor iedereen wel wat tussen
Afhankelijk van het niveau en de interesse is er voor iedere oudere een leuke sportactiviteit.  Zo staat Nicolien van Hoorn iedere week in de sportzaal en faciliteert een potje volleybal, badminton of een andere uitdaging. ‘Buiten dat het bewegen goed is voor de senioren, is het stukje gezelligheid en sociale ook zeer belangrijk. Op ieder niveau kunnen ze mee komen doen’. Voor degene die meer ontspanning zoeken is er ook stoelyoga. Het totale aanbod is te vinden op onze site bij www.welzijnskwartier.nl/beweegprogramma-voor-ouderen. 

Fietsen en wandelen
Tijdens de coronaperiode is fietsen en wandelen volkssport nummer 1 geworden. Veel senioren trekken er op uit met de fiets of maken een wandeling door onze prachtige duinen. Dat kan ook meerdere malen per week in groepen in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg. Één van de deelnemers van de fietsgroep bij ‘Stappers op de trappers’ fietst graag samen. Sinds haar man is overleden geniet ze van het contact op de fiets en tijdens een gezellig kopje koffie. 

Sterke beenspieren kweken
Bijna iedere dag is er een mogelijkheid mee te doen aan de actieve Vitality Club. Samen met andere 55-plussers lekker fit worden en blijven. Of zoals een deelnemer Bert uit Katwijk zegt: ‘Wat is het leuk om met anderen in de duinen op en neer de heuvel te lopen en voor de fanatieke onder ons te rennen. Mooi meegenomen dat mijn conditie en beenspieren steeds sterker worden.
Ervaar zelf wat bewegen kan betekenen in gezelligheid en hoe het helpt bij de conditie. Kom vrijblijvend een keer meedoen!