Burgemeester Wendy Verkleij bezoekt noodopvang Noordwijk

Op maandagavond 10 oktober bracht burgemeester Wendy Verkleij aan de noodopvang. De burgemeester stond open om naar de verhalen te luisteren, en vragen te beantwoorden. “We zagen veel enthousiasme en interesse bij de bewoners.”

Koffie stond te pruttelen, de thee stond klaar en de vrijwilligers en sociale werkers hadden voor iedereen een versnapering geregeld. Meer dan dertig bewoners zaten klaar om de burgemeester te ontmoeten. 

Met een paar woorden in het Oekraïens opende burgemeester Wendy Verkleij de avond waarop de bewoners hun Nederlandse skills lieten horen. Na de opening sprak de burgemeester met de Oekraïners en stond zij open om naar hun verhalen te luisteren, en hun vragen te beantwoorden.

Hierna volgde een fotomoment. De kinderen en andere bewoners stonden met een grote glimlach in de rij om met haar op de foto te gaan. Het bezoek doet hun erg goed. Hierna gaven diverse bewoners een rondleiding door het gebouw en kamers. Voordat de burgemeester en projectleiders vanuit de gemeente vertrokken kregen zij een prachtig boeket cadeau, samengesteld door bewoners die in de bloemen werken. 

Coördinator Ylaila van Wijk blikt terug: “Het was fijn om te zien hoe betrokken de burgemeester en gemeente is bij de noodopvang. Die interactie en belangstelling was heel belangrijk.”