Boksen voor de Voedselbank o.l.v. bokskampioen

Woensdag 18 mei mocht Katwijk C1 boxing kampioen Stephen Danyo ontvangen voor twee boksclinics in de gymzaal van Vakcollege Rijnmond. Aan de deur werd een vrijwillige bijdrage gevraagd voor de Voedselbank.

Aan het begin van de avond waren er gespannen gezichten bij de vaste sporters van Boksmannen en Boksdames; wat kunnen we verwachten? Deze spanning verdween al snel toen Stephen zichzelf introduceerde en begon met een reeks aan star-jumps, reactiespelletjes en push-ups om de groep op te warmen.

Lekker fit
Zodra de gezichten rood begonnen te kleuren en de eerste zweetdruppels de weg baanden naar een betere conditie, ging Stephen over op techniektips. “Jack is een directe stoot en dit is een rechtse cross” Ook het belang van de draaiende heup kwam aan bod en werd er veel samengewerkt. “Phoe, hèè, nou ik kan nog praten, haha! Even een slokje water.. Maar het bevalt wel goed hoor, ik kom hier bijna elke week!” Hijgt een enthousiaste deelneemster tijdens de drinkpauze. Uiteindelijk kon de opgedane kennis op de bokszakken en bokspalen geoefend.

Cheque uitreiking
Ondertussen is Aafke van Rhijn, voorzitter van Voedselbank Katwijk, binnengekomen die tijdens het wisselmoment tussen de 1e en 2e clinic, de cheque en gedoneerde spullen in ontvangst kwam nemen. In totaal is er een tas vol levensmiddelen én een fantastisch mooi geldbedrag bij elkaar gebracht door de 40 deelnemers en sponsors!

Boks Dames en Boks Mannen voor de Voedselbank Boks Dames en Boks Mannen zijn een jaar geleden opgezet zodat iedereen laagdrempelig kan meedoen, met of zonder conditie, met of zonder grote portemonnee, met of zonder bokservaring. Iedereen mag meedoen! “De Voedselbank is ook een organisatie die zorgt dat mensen kunnen meedoen, daarom past dit goede doel bij ons” zegt Jan-Bert van der Boon de vrijwillige boksdocent bij Welzijnskwartier die normaliter de trainingen van de Boks Dames en Boks Mannen geeft.

Enthousiast geworden om ook aan de conditie te werken en zonder abonnement mee te doen? Kijk dan op www.doemeeinKatwijk.nl > Boks Dames / Boks Mannen voor data en tijden.