Steeds meer gezelligheid in de Burgt in Rijnsburg

Samen met de vrijwilligers van Zonnebloem afdeling Rijnsburg is het wijkteam van Welzijnskwartier op 5 oktober met een nieuw initiatief gestart; de Burgt Inn. “Met de Burgt Inn vormen we maandelijks op de eerste woensdagmiddag van de maand, een gezellige plek waar jong en oud mee kan doen met diverse activiteiten."

"We hebben verschillende hoekjes ingericht: zoals een creahoek waar kleine eenvoudige decoraties voor in huis worden gemaakt, een Kleur en Klets tafel waar mensen aan de slag kunnen met mooie kleurpotloden, maar ook kan er gesjoeld worden en hebben we verschillende gezelschapspelletjes”, vertelt Margreet Gillebaart actief als sociaal werker bij wijkteam Rijnsburg van Welzijnskwartier.

“We proberen een zo breed mogelijk publiek aan te spreken, met deze inloopmiddag”, vult Wil van Egmond voorzitter van de Zonnebloem enthousiast aan. “Zo is er ook een leestafel waar mooie tijdschriften bekeken kunnen worden en als je vragen hebt over je mobiel, tablet of computer, kun je terecht bij de aanwezige vrijwilligers van Seniorweb. Leuk te merken dat op de eerste middag 13 mensen al heerlijk bezig waren met de crea-en spelactiviteiten en ook iemand kwam met een vraag over een computerprogramma.”

“Maar”, vult Margreet op uitnodigende toon aan, “als je gewoon lekker alleen een bakkie wilt komen doen en in bent voor een praatje, ben je ook van harte welkom hoor”.

Praktische informatie

De eerstvolgende Burgt Inn-middagen worden aangeboden op 2 november en 7 december 2022. Aanvang 13.30 – 15.30 uur. Het thema van de crea- en kleur en kletstafel op 2 november is Kleurrijke herfst. Kosten bedragen €3 voor het creatieve gedeelte met daarnaast een bijdrage voor koffie/thee.

Wilt u meer weten? Mail dan naar margreetgillebaart@welzijnskwartier.nlof bel naar Monica van der Stap; 06-45608080

De diverse activiteitenhoekjes in de Burgt Inn zijn goed bezocht