Enthousiaste trainer gezocht voor een leuke klus

Ben jij goed in coachen? Is trainen jouw ding? Of houd je ervan om jouw ervaring met anderen te delen? Zet jouw skills, als vrijwilliger, in voor nieuwkomers en meld je aan als trainer voor de Module Arbeid en Participatie voor statushouders in Katwijk!

Veel statushouders willen zelf graag zo snel mogelijk weer aan de slag. Maar met weinig kennis van de Nederlandse arbeidsmarkt, een beperkt netwerk en diploma’s die soms niet erkend worden valt het nog niet mee. De MAP training (Module Arbeid en Participatie) ondersteunt statushouders en andere nieuwkomers hierbij. Hiermee brengen we deze mensen een stap dichterbij de arbeidsmarkt. Werk is een sterke integratiemotor om een plek in de maatschappij te krijgen. Welzijnskwartier zet zich samen met de gemeente Katwijk in om ervoor te zorgen dat meer mensen werk vinden. De MAP training is een mooi middel daarvoor.

In de training Module Arbeidsmarkt en Participatie (MAP) gaan statushouders aan de slag met het verkennen van hun mogelijkheden op de arbeidsmarkt. Welke stappen kunnen ze zetten? Hebben ze al relevante werkervaring opgedaan, handige netwerkcontacten en een flitsend CV? Alles voor een goede eerste indruk. Wat ga jij als MAP-trainer doen?

  • Jij geeft de MAP training (7 bijeenkomsten, 1 dagdeel per week) aan statushouders en andere nieuwkomers;
  • Jij informeert deelnemers over de Nederlandse arbeidsmarkt;
  • Jij stelt samen met de statushouder een CV op, bekijkt vacatures en geeft tips voor sollicitaties.

Wij bieden jou:

  • Uitdagend en zinvol vrijwilligerswerk; volop, mogelijkheden om meer te leren over andere culturen en de arbeidsmarkt;
  • Een prettig team die de overtuiging uitdraagt dat iedereen mee moet kunnen doen in deze samenleving met een beroepskracht;
  • Welzijnskwartier biedt een training die wordt gegeven door een jobcoach, waarbij je alle tips een tricks krijgt om de training zo goed mogelijk te laten verlopen. Wij vragen daarnaast al onze collega’s en vrijwilligers een Verklaring omtrent Gedrag aan te leveren. Deze vraagt Welzijnskwartier voor jou op.

Wil je wat extra informatie of je aanmelden als trainer? Bel dan met Sylvia Broer via 06 - 38733003.

Doe Mee Festival - 17 september

Op zaterdag 17 september (10.00-16.00) is het marktplein naast het zwembad het epicentrum voor kunst, cultuur en sport. In samenwerking met verschillende organisaties kan je meedoen aan allerlei leuk activiteiten, workshops en proef je aan het rijke vrijwilligersleven in gemeente Katwijk.

Doe Mee in Katwijk

Doe Mee Weken 2021