Genieten tijdens Koffie en Kunstochtend in de Burgt

De Burgt in Rijnsburg stond op woensdag 17 augustus volledig in het teken van cultuur en creativiteit. 15 exposanten in allerlei leeftijden lieten meer dan 50 bezoekers genieten van hun creatieve uitingen op het gebied van fotografie, papier-schilder en tekenkunst en nog heel veel meer.

‘Mensen worden sterren als wij ze laten stralen,’’ dat is wat wij op deze ochtend zagen gebeuren’ vertelt sociaal werker Margreet Gillebaart van Welzijnskwartier die deze Koffie en Kunstochtend organiseerde in samenwerking met Gerda Haasnoot en Yvonne Hoek van Stichting Gemiva-SVG en het Raamwerk. “Mensen zijn vaak in het verborgene actief met het creëren van de mooiste dingen wat door deze ochtend echt een podium krijgt. De deelnemers krijgen via de bezoekers veel complimentjes en waardering voor hun werk. We zien iedereen stralen. Dat motiveert zo om dit soort activiteiten te organiseren. We zijn zelf ook onder de indruk van de creativiteit van mensen en hun enthousiasme om als exposant aan deze ochtend mee te doen.

Het mooiste compliment kwam via een van de jongste bezoekertjes die aan het knutselen was in de Creahoek; ‘Wow wat is het hier leuk!’’

Jongen bij ingang van koffie en kunst

Doe Mee Festival - 17 september

Op zaterdag 17 september (10.00-16.00) is het marktplein naast het zwembad het epicentrum voor kunst, cultuur en sport. In samenwerking met verschillende organisaties kan je meedoen aan allerlei leuk activiteiten, workshops en proef je aan het rijke vrijwilligersleven in gemeente Katwijk.

Doe Mee in Katwijk

Doe Mee Weken 2021