Maak jij graag een praatje met ouderen? Bekijk deze vrijwilligersvacature

Hoe gaat het met de 80+ers uit onze gemeente?
Betrokken vrijwilligers gezocht voor huisbezoeken

Er zijn ongeveer 2800 ouderen boven de 80 jaar in Gemeente Katwijk. Hoe gaat het met hen? In samenwerking met Gemeente Katwijk gaat Welzijnskwartier polshoogte nemen door een laagdrempelig, eenmalig gesprek bij ouderen thuis. Daarvoor zoeken we enthousiaste vrijwilligers.
 
Waarom op huisbezoek? 
Graag gaan we met senioren boven de 80 jaar in gesprek over hoe het met hen gaat. Wat gaat er goed? Hoe ziet hun dagbesteding eruit? Zijn er zaken waar zij tegenaan lopen en hulp bij kunnen krijgen?

De afgelopen 2 jaar zijn voor veel mensen behoorlijk zwaar geweest. Veel mensen hebben tijdens de coronaperiode bijvoorbeeld last gehad van eenzaamheidsgevoelens, of is de hulp bij de huishouding of dagbesteding tijdelijk stopgezet en was er meer hulp en ondersteuning nodig van familie of buren. Reden genoeg om in gesprek te gaan!
 
Wat doe je als vrijwilliger? 

Als vrijwilliger ga je langs bij een 80+er en ga je een gesprekje aan. Je vraagt wat er goed gaat of juist waar de persoon meer behoefte aan heeft. Het is daarbij ook de kunst om tussen de regels door te luisteren om iets meer te ontdekken.  Een simpel gesprekje kan veel positiefs losmaken en daarmee maak jij het verschil!
 
Heb je ervaring met gesprekken voeren dan komt dat goed uit. Ben je enthousiast en heb je die ervaring niet, maar zou je er meer over willen leren dan ben je van harte welkom. In september vinden de eerste gesprekken plaats. Voor die tijd leer je wat over gespreksvoering en ontmoet je andere vrijwilligers.  
 
Uiteraard sta je niet zomaar bij iemand op de stoep. Ouderen krijgen eerst een brief waarna ze kunnen aangeven of ze dit bezoek wel of niet willen. 
 
Aanmelden? 
Lijkt het je leuk om meer over mensen te weten te komen? We komen graag met jou in contact! Bel naar Welzijnskwartier 071 403 33 23 of mail naar projectleider marielleregeer@welzijnskwartier.nl