Hulp gevraagd voor Oerkraïense vluchtelingen in het Heerenhuys

Kan jij ook een dagdeel helpen?

Morgenmiddag gaat de (eerste) opvanglocatie in de gemeente Katwijk, het Heerenhuys, open om Oekraïense vluchtelingen op te vangen. Er is de afgelopen dagen keihard gewerkt door de gemeente Katwijk, lokale organisaties en vrijwilligers om dit in orde te maken. Zo helpt het Welzijnskwartier door het werven van vrijwilligers en zijn er sociaal werkers op locatie aanwezig ter ondersteuning.

Hoewel de eerste vluchtelingen morgenmiddag de opvanglocatie gaan betrekken, zijn we er nog niet. De komende dagen zijn veel vrijwilligers nodig om de Oekraïense bewoners van het Heerenhuys op te vangen. 

Deze mensen hebben jou nodig!
Iedere dag (tussen 9.00 - 20.00 uur) zijn er vrijwilligers nodig die de vluchtelingen kunnen ondersteunen. De komende dagen in het teken staan van opvangen en de ruimtes klaarmaken en dat in de loop van volgende week worden meer taken bekend.

Als vrijwilliger kan je kiezen uit 3 shifts:
9:00 - 13:00 uur
13:00 - 17:00 uur
17:00 - 20:00 uur.  

Wat ga je doen?
De komende week staat vooral in teken van rust brengen en kijken wat de mensen nodig hebben. Vanuit het Welzijnskwartier zijn een sociaal werker en een vrijwillige tolk aanwezig. Zij kunnen jou als vrijwilliger helpen om de vluchtelingen op te vangen. Ook help je mee met het klaarmaken van de woonruimtes. Samen gaan we ontdekken wat er nog meer nodig is.

Aanmelden
Ben jij vrijdag 18 maart al in de gelegenheid om te komen helpen? Dan staan we echt om je te springen! Mail naar oekraine@welzijnskwartier.nl en geef aan hoe laat je beschikbaar bent. Kan je aankomende week op een ander moment een of meerdere dagdelen komen helpen? Ook dit horen we graag via bovenstaand emailadres.

Meer informatie
Bezoek www.katwijk.nl/oekraine voor meer informatie over de opvang van Oekraïense vluchtelingen in Katwijk.