Beginnende Alzheimer; wat nu?

In september start het Alzheimer Café weer. De plek waar alles rondom dementie bespreekbaar is voor cliënten, familieleden en iedereen die met dementie te maken heeft. Op woensdag 14 september om 19.00 uur vertelt een gespecialiseerd verpleegkundige ouderenzorg over een onderwerp waar iedereen mee te maken krijgt als er sprake is van beginnende dementie: Het “Niet Pluis gevoel”.  
    
Voordat de diagnose van dementie is gesteld wordt er vaak gesproken over het ‘niet-pluis’ gevoel; er klopt íets niet in het gedrag van uw naaste, maar er is moeilijk de vinger op te leggen wat er precies aan de hand is. De veranderingen kunnen duiden op een beginnende dementie, maar kan ook wijzen op de aanwezigheid van een ander ziektebeeld. De gespecialiseerd verpleegkundige ouderenzorg legt uit welke signalen wijzen op dementie en welke vormen van dementie er zijn.   
  
1 op de 5 mensen krijgt dementie  
Daarom heeft ook Katwijk een Alzheimer Café, waar maandelijks een prangend onderwerp wordt besproken. Het Alzheimer Café is een samenwerkingsverband tussen Alzheimer Nederland, Curadomi, DSV, Buurtzorg Katwijk, Topaz, Marente en het Welzijnskwartier.    
   
Voor wie: mensen met dementie en hun partner, kinderen, familie, buren, vrienden  
Wanneer: woensdag 14 september  
Tijd: programma 19.30 - 21.00 uur, inloop met koffie en thee vanaf 19 00 uur.    
Waar: Huis van de Buurt Zwanenburg, Zwanenburgstraat 62 te Katwijk  
Aanmelden: Niet nodig, u bent van harte welkom  
Kosten: gratis 

Doe Mee Festival - 17 september

Op zaterdag 17 september (10.00-16.00) is het marktplein naast het zwembad het epicentrum voor kunst, cultuur en sport. In samenwerking met verschillende organisaties kan je meedoen aan allerlei leuk activiteiten, workshops en proef je aan het rijke vrijwilligersleven in gemeente Katwijk.

Doe Mee in Katwijk

Doe Mee Weken 2021