Laat je zien via Streetart

Wat wil jij zeggen met jouw (kunst)werk? Met deze vraag raakten 17 kinderen in gesprek met kunstacademiestudenten Melanie Corijn en Diana van der Voort tijdens de door hun gegeven workshop Streetart die zij samen met wijkteam Rijnsburg van Welzijnskwartier organiseerden. 

Wat begon als een vrolijk gekakel in de Trouwzaal van de Burgt in Rijnsburg ging als snel over in het serieus nadenken over wat de kinderen wilde uitdrukken met hun tekening. De tekeningen worden tijdens een tweede workshop uitgesneden en gebruikt als sjabloon om ergens op te spuiten; “Ik teken een vredesduif met de kleuren van de Oekraïne, want ik wil zo graag dat het vrede daar wordt,” klonk het serieus waarop een vrolijkerd aanvulde “Ik teken gewoon wat ik leuk vind!” 

“Alles is goed wat je tekent”, laat Diana weten, zelf als streetartkunstenares actief en momenteel aan het afstuderen als docent Beeldende kunst en vormgeving op de Willem de Kooning academie in Rotterdam. 

In de toekomst hopen we als Welzijnskwartier vaker dit soort workshops voor jong en oud aan te bieden. Meer hierover weten? Neem dan even contact op met Margreet Gillebaart van wijkteam Rijnsburg via margreetgillebaart@welzijnskwartier.nl.