Verbeter uw kracht en uw balans met de cursus Fit in Evenwicht

 

Voorkom het vallen van de trap, de fiets of in uw eigen huis; preventief starten met het verbeteren van uw kracht en balans heeft veel impact op uw zelfredzaamheid en welzijn. Welzijnskwartier organiseert vanaf 7 september a.s. een ‘Valpreventiecursus’, die bijdraagt aan kracht en balans.  
 
Een val van een oudere heeft vaak grote gevolgen. In bijna de helft van de gevallen loopt iemand hiermee letsel op. Belangrijk dus dat ouderen aan de slag gaan met valpreventie en hierbij speelt de eigen motivatie een grote rol. 

Steviger op uw benen staan
Welzijnskwartier verzorgt een valpreventiecursus die speciaal bedoeld is voor ouderen, die minder risico willen lopen om te vallen met alle gevolgen van dien. Wilt u steviger en met vertrouwen op uw benen staan tijdens dagelijkse activiteiten in en rondom uw huis en vooral minder risico lopen om te vallen? 

In 12 bijeenkomsten sterkere beenspieren
Doe dan meedoen met ‘Fit in Evenwicht’ onze valpreventiecursus. Een oefenprogramma om uw beenspieren sterker te maken en uw evenwicht te ontwikkelen. Gedurende 12 bijeenkomsten wordt u begeleid door een gespecialiseerde docent. Zij begeleidt u op uw eigen niveau en tempo. Zo verbetert u al snel uw kracht en uw balans en daarmee het risico dat u minder snel valt. 

De cursus start op woensdag 7 september 2022 in Rijnsburg. De kosten, € 90,- voor deze cursus, vaak geheel of gedeeltelijk, kunt u declareren bij uw ziektekostenverzekering. U kunt zich op geven via www.doemeeinkatwijk.nl of u meldt zich op 7 september om 10.00 uur in de Voorhof te Rijnsburg.  Wij zorgen er dan voor dat u wordt ingeschreven. Wilt u meer informatie kunt u bellen met Lilyan Hofstee (06 82052107 of 071-4033323). 

Doe Mee Festival - 17 september

Op zaterdag 17 september (10.00-16.00) is het marktplein naast het zwembad het epicentrum voor kunst, cultuur en sport. In samenwerking met verschillende organisaties kan je meedoen aan allerlei leuk activiteiten, workshops en proef je aan het rijke vrijwilligersleven in gemeente Katwijk.

Doe Mee in Katwijk

Doe Mee Weken 2021