Welzijnskwartier fietst voor Centrum Adamas

Als Sociaal Werkers van het Welzijnskwartier streven wij naar een gezonde levensstijl van onze doelgroep. Eén van de ingrediënten om deze gezonde levensstijl te behalen, is sport. Omdat wij hier een voorbeeldfunctie in hebben, is het natuurlijk prachtig als wij hierbij het goede voorbeeld kunnen geven. Om deze reden zullen meerdere werknemers van het Welzijnskwartier zich sportief gaan inzetten. Dit doen zij niet alleen voor zichzelf, maar ook voor een goed doel.

Fietstocht naar Dubrovnik Collega’s Johan en Niels stappen elk jaar voor een goed doel op de fiets richting een niet- nabijgelegen bestemming. Dit jaar vertrekken zij waar ze vorig jaar zijn geëindigd. De tocht zal halverwege augustus beginnen in Venetië. Na ruim 1300 km fietsen door de bergachtige Balkan zullen zij begin september aankomen in Dubrovnik in het zuiden van Kroatië. Tijdens deze reis zullen ze voor overnachtingen gebruikmaken van wat er op hun pad komt. Hierbij valt te denken aan campings, hotels en B&B’s. Het geld dat met deze fietsreis wordt opgehaald, gaat naar Stichting Adamas in Nieuw- Vennep. Adamas is een centrum voor mensen die leven met of na kanker. Iedereen komt helaas direct of indirect met deze vreselijke ziekte in aanraking. Hoe mooi is het dan om voor zo’n stichting een flink bedrag bij elkaar te fietsen!

Fietstocht in de Hoge Eifel Om dit breder te trekken dan alleen de fietsreis van Johan & Niels, is er in het Hemelvaartsweekend een meerdaagse fietstocht door de Hoge Eifel in Duitsland gehouden. Negen collega’s van het Welzijnskwartier hebben zich dapper ingezet om zodoende ook geld op te halen voor Stichting Adamas. Het was een prachtige tocht, waarbij er veel is geklommen, gedaald, gelachen maar ook zeker gezweet. Vanaf een camping midden in de Duitse Eifel hebben zij verschillende rondes door dit bergachtige gebied gefietst, waarbij zij in totaal 200 kilometer hebben weggetrapt. Inmiddels zijn de fietsers weer veilig in Nederland aan het bijkomen van deze intensieve onderneming.

Leuke activiteiten Met de fietstocht in de Hoge Eifel is de kop eraf en start er nu een periode waarbij er op allerlei manieren geld wordt opgehaald voor Centrum Adamas. Op verschillende locaties in de Duin- en Bollenstreek zetten jongeren en ouderen zich de komende tijd in om via leuke activiteiten nog meer geld in te zamelen. De fietstocht van Johan & Niels in de Balkan dient als finale van deze inzamelingsactie. Natuurlijk kunnen wij dit niet doen zonder jullie. Via de onderstaande button en/of QR-code kan je een donatie doen om samen met ons een mooi bedrag voor Centrum Adamas te verzamelen.

Doneer hier!

QR code naar de actiepagina

De Eifel
Fietsers laten de achterkant van hun shirt zien
Fietsen naar Dubrovnik